Postmodern Jukebox vystoupí v říjnu na festivalu Groove Brno

14.03.2023 12:08 - Tisková zpráva | foto: Dana Lynn Pleasant

Brno se opět chystá na nezapomenutelný hudební zážitek. Na podzim sem totiž zavítá newyorská pop-jazzová senzace Postmodern Jukebox a její vystoupení bude oslavou největších hudebních žánrů 20. století, jedinečně spojených s rozpoznatelnými hity naší moderní doby. Tento hudební stroj času přistane na festivalu Groove Brno v Sono Centru 6. října a vezme publikum na neobyčejnou cestu minulými hudebními epochami. Vstupenky jsou již nyní k zakoupení na GoOut.cz.

Hudební projekt, který s oblibou kombinuje moderní popové a rockové hity s klasickými žánry jako jazz a swing, se chystá na své velké vystoupení v Brně, kde zahraje své včerejší hity dneška. "Časy se mění a trendy přicházejí a odcházejí, ale - stejně jako Jaguar XK-E z roku 1961 - klasické zvuky minulosti se s věkem jen zhodnocují. Ať už jste milovníci vinylů, nebo módní fanoušci TikToku, vydejte se s námi na nezapomenutelnou cestu 100 lety nadčasové hudby," láká fanoušky samotný zakladatel Scott Bradlee.

Postmodern Jukebox je hudební projekt, který založil tento pianista a aranžér v roce 2011. Kapela se proslavila svými originálními aranžemi populárních písní v retro stylu. Vytvořila coververze písní od Lady Gaga a The Strokes až po Katy Perry a Kiss. Od svých začátků, kdy jako malá skupina přátel muzicírovala ve sklepě v newyorském Queensu, se Postmodern Jukebox rozrostli o sedmdesát různých interpretů.

Jejich hudba je známá po celém světě a to také díky internetu, kde se během poslední dekády proslavila jako jeden z největších hudebních fenoménů. Jejich YouTube kanál má více než 6,8 milionu odběratelů a zhlédnutí jednotlivých videí se počítají ve stovkách miliónů.

Jako vždy i při brněnském živém vystoupení představí soubor naplněný až po okraj některými z nejzajímavějších současných vokalistů, instrumentalistů a stepařů. "Jsem nadšený, že jsme dokázali do Brna přivést tak vynikající hudební projekt. Věříme, že jejich neotřelé aranže hitů od Adele, Eda Sheerana, Post Malone nebo Michaela Jacksona osloví publikum festivalu Groove a přinesou všem jedinečný hudební zážitek," říká Josef Buchta, ředitel festivalu Groove Brno.

Na jarní a letní části festivalu se vedle Postmodern Jukebox představí také řada dalších umělců. Mezi ně patří například americký hudebník, několikanásobný nominant ceny Grammy a člen světového fenoménu Vulfpeck Cory Wong, švédská trojice Dirty Loops nebo držitelka Grammy, losangeleská skladatelka a zpěvačka Judith Hill s domácím B-Side Bandem.

Vstupenky na koncert Postmodern Jukebox, stejně jako na další koncerty festivalu, jsou již nyní k dostání na GoOut.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY