Tove Lo si v "Borderline" hraje na Duu Lipu. A jde jí to skvěle

10.03.2023 15:41 - Honza Balušek | foto: Alejandro Misteró

Tove Lo sice v říjnu minulého roku vydala povedené album "Dirt Femme", které se umístilo na patnácté pozici v našem výročním žebříčku, nedávno ale do světa vyslala zbrusu nový singl "Borderline". I když - zbrusu nový...

Písnička pochází už z roku 2020, kdy ji zpěvačka složila společně s dalšími kousky s kolegyní Duou Lipou. Prý to byla úplně první skladba, již daly dámy dohromady, z nahrávací session vzešel třeba i song "Cool" z alba "Future Nostalgia". Po poslechu "Borderline" je ale jasné, proč si ji švédská provokatérka nechala k vydání až na později. Zvukově je totiž tak podobná hudbě slavnější kolegyně a naopak tak odlišná od zbytku "Dirt Femme", že by na nahrávce neseděla. Jako samostatný singl je však skvělá, tematicky se nese v intencích její předchozí tvorby, nyní o hranicích lásky.

Doprovodný videoklip, v němž muzikantku unese obživlý panák používaný při crash testech, načež se ona do něj nechtěně (spolkne nějaký čip) zamiluje, funguje jako samostatný příběh. Pro fanoušky je ale připraveno překvapení, pro něž je třeba znát její předchozí video k hitu "No One Dies From Love".

Výrazně mainstreamovější zvuk písničky, než nabízí běžná tvorba Tove Lo, se určitě podílel i na tom, že s ní vystoupila za oceánem v show Jimmyho Kimmela. A rozbalila to tam pěkně. Na oba klipy se můžete podívat níže, a už se tak trošku naladit na její koncert, který odehraje v sobotu 24. června na festivalu Metronome Prague.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY