Krajina Ró zve v klipu "Den co den" do tajemného mrakodrapu na muří nožce a láká na nové album

11.03.2023 10:48 - Jiří V. Matýsek | foto: Jakub Hrab

Krajina Ró, formace, v níž se setkal Michal Němec z Jablkoně, zpěvačka Anna Břenková a blues-rockové trio The Bladderstones, se po necelých třech letech znovu hlásí o slovo. Činí tak prostřednictvím singlu "Den co den", který předchází druhému albu "Mlhoviny", které na značce Indies Scope vyjde 28. dubna.

Křehká i hutná písnička stojí na kontrastech: Střídá se tu křehký kytarový motiv i kapelní bouře, jemný ženský zpěv i mužský baryton. S kontrasty si pohrává i baladický text. "Princip vlídných a přístupných částí střídaných mohutným, místy až výrazně rockovým vzepětím do určité míry prostupuje celým albem. Ženský a mužský hlas se střídají i doplňují, přičemž vysoká kvalita a srozumitelnost textu je samozřejmostí," říká kapelník Michal Němec. O čem ale skladba samotná je, to nechává Němec na samotných posluchačích.

A volnou interpretační ruku dostal i Jakub Čermák (aka Cermaque), který vytvořil doprovodný videoklip. "Po delší době jsem u nějakého klipu dostal dostatečně volnou ruku a měl i prostor a čas, abych své představivosti mohl popustit uzdu a nechat ji se pořádně rozklusat do krajiny... Jestli tou krajinou byla právě Ró a co se v té krajině mezi dvěma postavami ve fantaskním mrakodrapu na kuří noze vlastně odehrálo, nechávám zvědavosti divákově. A uživatelům astrolábů," uvádí Jakub Čermák.

Barevné, křehké i rockové "Mlhoviny" obsahují deset původních písniček s českými texty, produkci si vzal na starost producent Ondřej Ježek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY