Kiss ohlásili (asi) definitivně poslední koncert

04.03.2023 13:17 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Kiss, kromě jiných věcí samozřejmě, prosluli i tím, že zhruba od přelomu tisíciletí slibují, že končí a tohle světové turné už je jejich rozlučkové a fakt poslední. No, takových zaručeně posledních šňůr odjeli za tu dobu alespoň pět, takže jakákoliv informace o skutečném konci dnes působí spíše jako vtip a maskovaná partička samotná jako ukázka, jak se to dělat nemá.

Zrovna u téhle kapely je skepse a opatrnost na místě, ale přibývající léta jsou neúprosná. Jádro formace, tedy duo Paul Stanley a Gene Simmons, překročilo sedmdesátku a donekonečna se po pódiu na vysokých podrážkách křepčit nedá.

V této chvíli to ovšem vypadá, že Kiss opravdu dojíždějí do finále. Obě klíčové postavy se na toto téma rozpovídaly v pořadu The Howard Stern Show, a dokonce prozradily konkrétní termín. Příběh skupiny by se měl uzavřít dvěma koncerty v Madison Square Garden 1. a 2. prosince tohoto roku. Tedy po padesáti letech a ve městě, kde to všechno začalo.

Zároveň ale pánové nevěší řemeslo definitivně na hřebík. Nebrání se jednorázovým akcím, festivalům, ale třeba ani rezidenci v Las Vegas. A konečně, vyloučená není ani tour, kdyby na to přišlo. Takže jsme vlastně tam, kde jsme byli. Jen se dá předpokládat, že Kiss nebudou trávit většinu svého důchodu na pódiích.

Ještě než k tomuto očekávatelně grandióznímu finále dojde, mají muzikanti přes sebou turné po Jižní a Severní Americe a po Evropě. A zastaví se - ještě jednou - i v pražské O2 areně. Koncert je naplánovaný na 10. června 2023.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY