Simon Neil si s kolegy z Biffy Clyro a Slayer založil metalovou kapelu

13.03.2023 17:15 - Ondřej Kocáb | foto: Marie Trávníčková

Simon Neil, frontman skotské rockové skupiny Biffy Clyro, si v aktuální pauze po loňském turné našel novou zábavu. Spolu s kolegou Mikem Vennartem, který již více než dekádu doprovází Neilovu domovskou kapelu při koncertech na kytaru, dali dohromady nový projekt Empire State Bastard. Na bicí je doplní legenda metalové scény a spoluzakladatel Slayer Dave Lombardo a na baskytaru Naomi Macleod, která hrává s Bitch Falcon.

Prozatím jsou v plánu tři koncerty, které parta odehraje již koncem března. Premiéru si střihne 26. v klubu Cathouse v Glasgow, den nato v manchesterském Rebellion a na závěr přijde 28. londýnský Underworld. Během léta by muzikanti měli vystoupit i na několika festivalech, včetně francouzského Hellfestu a anglických 2000Trees a Arctangent.

Simon Neil se ohledně svého čerstvého dítka vyjádřil následovně:"Rád se stavím do těchto pozic, kdy si říkám: 'Tohle bych nikdy neměl dělat, takže přesně tohle udělám.' Nechci jen dělat pořád to samé. Pokaždé mezi alby mám chuť udělat něco naprosto šíleného a bizarního. Přivádí mě to pak zpět k Biffy a díky tomu to teď miluju mnohem víc než kdy předtím."

Empire State Bastard zatím nevydali žádný plnohodnotný song, a tak si názor o jejich zvuku můžete prozatím udělat jen ze šestnáctisekundové upoutávky na Twitteru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY