Calin a Viktor Sheen nepustili na stupně vítězů albové hitparády nikoho dalšího

23.02.2023 08:00 - Josef Martínek | foto: Mike Roft Records

První tři místa domácího albového žebříčku jsou kompletně v držení Calina a Viktora Sheena. Oba interpreti společně kralují pořadí s nahrávkou "ROADTRIP", na dvojce a trojce pak následují jejich starší sólové desky. Vedení v rádiích udržela Miley Cyrus s "Flowers".
Miley Cyrus - Flowers
© Columbia Records
RÁDIA - Miley Cyrus dál válí. Minule se její aktuální hit "Flowers" vyšvihl do čela tuzemského rádiového žebříčku a tento týden přidává druhý vavřín. Písnička navíc stále boduje i v paralelní hitparádě digitálních singlů, v níž jí patří třetí příčka. Shoda dramaturgů a posluchačů je u nás vzácným jevem, protože v top desítce nejstreamovanějších songů se vedle Cyrus nacházejí už jen skladby domácích rapperů.

Sedmkrát vítězný Lewis Capaldi zůstal s "Forget Me" na stříbře a bronz si pohlídali Chinaski zásluhou lehce melancholické písničky "Měl bych si boty zout". Do top pětky se nově prosadili Felix Jaehn a Ray Dalton s "Call It Love" a nechybí v ní ani Harry Styles s trvalkou "As It Was".

Ani zbývající příčky elitní desítky nenabízejí dramatické přesuny. Rihanna ("Lift Me Up") a Ed Sheeran ("Celestial") zůstali na svém, Mirai ("Vedle tebe usínám") a Rat City s Audunem Haukvikem ("Lucky Luke") se pohnuli jen o jedno místo. Pouze desátí Kryštof ztratili více pozic, konkrétně pět, sluší se však dodat, že jejich hitovka "Co bude pak" boduje v éteru už dlouhých třicet devět kol.

Novinku tentokrát ve stomístném pořadí najdeme pouze jednu, a to ještě na úplném chvostu. Postarala se o ni skupina Hodiny, která se svým kouskem "Souhvězdí" začíná jako devadesátá sedmá nejhranější.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Miley Cyrus - Flowers
  2. Lewis Capaldi - Forget Me
  3. Chinaski - Měl bych si boty zout
  4. Felix Jaehn feat. Ray Dalton - Call It Love
  5. Harry Styles - As It Was
  6. Rihanna - Lift Me Up
  7. Ed Sheeran - Celestial
  8. Mirai - Vedle tebe usínám
  9. Rat City feat. Audun Haukvik - Lucky Luke
  10. Kryštof - Co bude pak


Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
© Mike Roft Records
ALBA - Calin a Viktor Sheen zahájili minulý týden "ROADTRIP" českým albovým žebříčkem a zdá se, že tato jízda jen tak neskončí. Dva nejstreamovanější domácí interpreti minulého roku stanuli na vrcholu pořadí i ve svém druhém kole. Dvanáctka skladeb zároveň slouží jako pozvánka na říjnový společný koncert v O2 areně, kterou před nimi z českých rapperů úspěšně obsadil pouze Marpo.

Na druhém a třetím místě navíc následují sólové počiny obou zmíněných - Sheenův "Černobílej svět" z roku 2021 a Calinův loňský titul "POPSTAR". Dá se tedy mluvit o naprosté dominanci současných vládců pořadí.

V top pětce se to celkově hemží zástupci tuzemského rapu: PTK si totiž s "Golden Hill" zabral čtyřku a na pátém řádku následují Yzomandias a Nik Tendo zásluhou nahrávky "Kruhy & vlny". Mezi deseti nejžádanějšími alby tentokrát najdeme jen jedno zahraniční, a to "Rush!" italských Måneskin na šestce.

Jediná novinka týdne se objevila na třináctce. Slovenský rapper Pil C koncipoval svou studiovku "S láskou, Lukáš." jako milostný dopis, symbolicky ji proto vydal na Valentýna. Zajímavostí je pak například netradiční merch v podobě kondomů.

Top 10 - alba:
  1. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  2. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  3. Calin - POPSTAR
  4. PTK - Golden Hill
  5. Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny
  6. Måneskin - Rush!
  7. Samey - Slzy ulic
  8. Viktor Sheen - Černobílej svět
  9. Viktor Sheen - Barvy
  10. Kabát - El Presidento

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 7. najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY