Lipo bude naživo s kapelou a hosty vyprávět svoje "Příběhy"

21.02.2023 14:57 - Josef Martínek | foto: Radek Kudláček

Liberecký hudebník Lipo vydal v listopadu své čtvrté sólové album "Příběhy" a nyní přichází čas také na jeho živé představení. V dubnu vyrazí s kapelou na sérii tematických koncertů, postupně se zastaví v Ostravě, Brně, Praze a Liberci.

Diváci nepřijdou ani o zpívající hosty - plakát miniturné láká na jména jako Debbi, Jan Braun, Jelen, Kateřina Marie Tichá, ODD a Yanna. Fanoušky tato sestava nemůže překvapit, všichni jmenovaní totiž s Jonášem Červinkou spolupracovali na singlech, někteří z nich dokonce opakovaně.

Desku "Příběhy" vydal básník před mikrofonem po více než čtyřech letech. Koncepční nahrávka prohlubuje jeho odklon od tradičního pojetí rapu a představuje ho spíše v roli pozorovatele a hudebního vypravěče lidských mikrodramat. "Lepší než mluvit o nějakém jevu obecně mi přijde poukázat na něj prostřednictvím vyprávění konkrétní osoby," prozradil interpret v našem rozhovoru.

Lipovo současné směřování by měla potvrdit i živá vystoupení. "Vybral jsem si cestu větší muzikálnosti, která mě nesmírně baví, proto teď vystupuji zásadně s kapelou," říká. Lákadlem k návštěvě některé ze zastávek může být i čerstvě zveřejněné lyric video k písni "Tajný místa", v níž s Kateřinou Marií Tichou poodhalují cestu dívky prodávající svoje tělo.

Termíny "Příběhy tour 2023":
13. 4. - Ostrava, Barrák Music Club
14. 4. - Brno, Metro Music Bar
20. 4. - Praha, Malostranská beseda
28. 4. - Liberec, Club Warehouse



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY