Linkin Park s archivní novinkou "Lost" fanouškům splnili sen

16.02.2023 11:16 - Honza Balušek | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Příznivci Linkin Park už od smrti Chestera Benningtona doufají, že zbylí členové formace dají dohromady nějaký nový materiál a vyrazí s ním na turné. A i když koncerty jsou dle slov Mika Shinody v této chvíli stále zcela mimo jejich plány, s hudbou je to trošku jinak. V případě písničky "Lost" jde sice o song z archivu, ale vlastně je pro všechny zcela nový.

Skladba bude součástí výroční reedice druhé desky formace "Meteora", která vyjde 7. dubna v mnoha formátech jako 3CD, 4LP a také jako speciální box set. Ten bude naplněn čtyřmi CD, třemi DVD a pěti vinylovými deskami, čtyřicetistránkovou knihou, velkým plakátem, litografií od Delty (pouličního umělce, který se objevil na obalu alba), archem retro samolepek Linkin Park a šablonou jejich klasického loga. Po hudební stránce nabídnou fyzické i digitální verze spousty rarit, demonahrávek a živých verzí písní. Všechny tři edice si už nyní můžete předobjednat v našem shopu.

Samotný song "Lost", který reedici vyprovází, je skutečným dárkem pro všechny skalní fanoušky. I když se jedná o ve své době vyřazený kousek, splňuje všechny atributy tvorby kapely z jejich počátků. Zvuk, refrén, rap a celkové vyznění zní ne jako přebytek, ale prostě jen jako nepoužitá skladba, která by si klidně mohla vyměnit místo s nějakou, která na desce své místo nalezla.

Skupina také věnovala pozornost doprovodnému videoklipu, který režírovali Maciej Kuciara a pplpleasr. Ti chytře nepoužili různé archivní záběry, ale vsadili na animovanou podobu. A výsledek vypadá skvěle.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY