Lewise Capaldiho v rádiích stíhá Taylor Swift, albovou hitparádu ovládl PTK

09.02.2023 09:30 - Josef Martínek | foto: Iced Out Ptk

Po minulém úspěchu rockerů Måneskin přebírá pomyslné žezlo v českém albovém žebříčku znovu jeden z tuzemských rapperů. Tentokrát se vítězstvím opájí PTK s novinkou "Golden Hill". V éteru ke změně na nejvyšší pozici nedošlo, nadále ji drží Lewis Capaldi.
Lewis Capaldi - Forget Me
© Universal Music
RÁDIA - Lewis Capaldi je nezastavitelný. Se singlem "Forget Me" přidává páté prvenství v řadě, celkově jde dokonce o jeho sedmý triumf. V tomto ohledu už je tedy píseň úspěšnější než zpěvákův průlomový - šestkrát vítězný - hit "Someone You Loved", na dorovnání osmi zářezů "Before You Go" zbývá přidat už jen jediný vavřín. Dočká se ho Capaldi příští týden?

Nové maximum si zapsala Taylor Swift. Její "Anti-Hero" minule trojkou poprvé vystoupil na stupně vítězů a nyní se posouvá o další příčku nahoru, na dvojku. Pokud se zpěvačce v některém z příštích kol podaří dobýt jedničku, po deseti letech vyrovná nejlepší umístění hitu "I Knew You Were Trouble" - ten ovšem ve své době vyhrál dokonce pětkrát.

Nejhranější domácí písničku mají na svědomí bronzoví Mirai, jejichž "Vedle tebe usínám" boduje v éteru už bezmála rok. Na zády jim dýchají Chinaski s "Měl bych si boty zout" a Kryštof zásluhou songu "Co bude pak".

Do top ten vklouzli italští Måneskin, kteří se singlem "The Loneliest" poskočili o patnáct míst, na osmičku. Stejný počet pozic k dobru získali Norové Rat City a Audun Haukvik, jejichž spolupráci "Lucky Luke" nově najdeme na devítce.

Nejhranější novinkou se mohou pochlubit Charlie Puth a jeho jikokorejský kolega Jungkook - s "Left and Right" startují jako padesátí pátí. O pět příček níže se usadili Kygo a Dean Lewis zásluhou "Lost Without You" a další spolupráci obstarali Oliver Tree a Robin Schulz, kteří s "Miss You" obsadili dvaaosmdesátý řádek.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Lewis Capaldi - Forget Me
  2. Taylor Swift - Anti-Hero
  3. Mirai - Vedle tebe usínám
  4. Chinaski - Měl bych si boty zout
  5. Kryštof - Co bude pak
  6. Ed Sheeran - Celestial
  7. Harry Styles - As It Was
  8. Måneskin - The Loneliest
  9. Rat City feat. Audun Haukvik - Lucky Luke
  10. Poetika - Půlnoc


PTK - Golden Hill
© Iced Out Ptk
ALBA - Minule vypálili rybník všem domácím rapperům Måneskin, tentokrát však italští rockeři s "Rush!" klesli na čtyřku a stupně vítězů znovu přenechali zástupcům v Česku v současnosti naprosto dominantního žánru. Zlato urval chebský rodák PTK, který s novinkou "Golden Hill" navazuje na loňské prvenství alba "Trappin Lonely".

Na dvojce a trojce najdeme staré známé, Viktor Sheen s "Příběhy a sny" a Calin s "POPSTAR" totiž v posledním roce na medailových stupních chyběli jen málokdy. Dá se očekávat, že příště zaútočí na nejvyšší pozici oba - před pár dny totiž vydali společnou nahrávku "Roadtrip". Vzhledem k obrovské popularitě obou interpretů je klidně možné, že o prvním místě žebříčku máme rozhodnuto na měsíce dopředu.

Vyjma nového vítěze už v první desítce nedošlo k žádným podstatným přesunům. Nadvládu tuzemského rapu vedle zmíněných Måneskin alespoň trochu narušují ještě Kabát, Taylor Swift a The Weeknd, kteří se seřadili od osmého do desátého místa.

V nižších patrech žebříčku najdeme další tři novinky. Nejvýše z nich to dotáhla kompilace "Hard Rock Line 1970-1985", která s písněmi Blue Effectu, Citronu nebo Petry Janů startuje jako čtyřicátá devátá. Sedmdesátou příčku si zabrali rockoví veteráni Uriah Heep s počinem "Chaos & Colour" a devadesátý šestý je Paul McCartney se živákem "Paul Is Live", který poprvé vyšel už před třiceti lety.

Top 10 - alba:
  1. N PTK - Golden Hill
  2. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  3. Calin - POPSTAR
  4. Måneskin - Rush!
  5. Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny
  6. Viktor Sheen - Černobílej svět
  7. Viktor Sheen - Barvy
  8. Kabát - El Presidento
  9. Taylor Swift - Midnights
  10. The Weeknd - Starboy

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 5. najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY