Marilyn Manson a herečka Esmé Bianco se v žalobě ze sexuálního napadení dohodli na mimosoudním vyrovnání

31.01.2023 07:44 - Robin Sedlmaierů | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Když před téměř dvěma lety žaloba herečky Esmé Bianco započala sérii děsivých odhalení vůči zpěvákovi Marilynu Mansonovi i jeho firmě Marilyn Manson Records, Inc., otřásla tato obvinění celým hudebním průmyslem. Herečka ze seriálu "Hra o trůny" tehdy muzikanta obvinila ze znásilnění a dlouhotrvajícího sexuálního násilí. Teď právníci obou aktérů potvrdili, že se obě strany dohodly na mimosoudním vyrovnání.

Manson, vlastním jménem Brian Warner, byl dle textu žaloby nařčen z toho, že "podvodnými nabídkami filmových a videoklipových rolí přesvědčil paní Bianco, aby odcestovala do Los Angeles, načež pan Warner paní Bianco vyhrožoval násilím a prováděl na ní násilné sexuální akty, k nimž nedala svůj souhlas". Podle slov herečky ji měl kromě znásilnění, manipulace a sexuálního zneužívání zamknout v ložnici a nutit, aby mu zdarma vařila a uklízela.

Přestože nejsou známy podmínky dohody a bližší informace, byla žaloba stažena. Právník Jay Ellwanger uvedl: "Bianco souhlasila s vyřešením svých nároků vůči Brianu Warnerovi a Marilyn Manson Records, Inc., aby mohla pokračovat ve svém životě a kariéře."

"Z obrovského vzoru, který mi v dospívání pomohl překonat neuvěřitelně temné a těžké časy, se stal monstrem, které téměř zničilo mě i mnoho jiných žen," uvedla pro The Cut. V několika dřívějších rozhovorech též popsala, že byla během natáčení videoklipu k písni "I Want To Kill You Like They Do In The Movies" nucena zůstat bez spánku a jídla. Tvrdila, že ji hudebník bez souhlasu při sexu kousal, svazoval kabely a podával jí kokain.

Obvinění Mansona ze strany Esmé Bianco nebylo jediné. Od té doby se ozvalo několik žen, mezi které patří i Evan Rachel Wood, kterou však Marilyn následně zažaloval za pomluvu.

Ellie Rowsell, frontmanka kapely Wolf Alice, ho zase obvinila z toho, že ji GoPro kamerou natáčel pod sukní, aniž by mu dala souhlas. Phoebe Bridgers prohlásila, že když jako teenagerka navštívila Mansonův dům, měl tam "znásilňovací pokoj". Herec a zpěvák Corey Feldman ho obvinil z "desítek let zneužívání a manipulace".

Marilyn Manson i přes tato obvinění dlouhodobě tvrdí, že nejsou pravdivá, a označuje je jako strašlivé zkreslení reality. Dodává, že jeho vztahy byly vždy konsenzuální.

Začátkem ledna byla ale zamítnuta žaloba ze sexuálního napadení, kterou proti muzikantovi podala modelka a bavička Ashley Morgan Smithline tohoto roku. Vloni byla zase stažena žaloba, kterou podala jeho bývalá osobní asistentka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY