Marilyn Manson čelí další žalobě. V 90. letech údajně napadl tehdy nezletilou dívku

31.01.2023 15:57 - Kateřina Spacek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Jen pár dní po urovnání jedné žalobyMarilyn Manson na krku novou. Žena vystupující pod jménem Jane Doe žaluje muzikanta a jeho bývalé nahrávací společnosti Interscope a Nothing. Viní Mansona ze sexuálního násilí a obviňuje vydavatelství mimo jiné z nedbalosti a úmyslného způsobení emocionální újmy.

Hudebník v posledních letech čelil více než desítce žalob souvisejících se sexuálními delikty. Všechny se týkaly jeho chování kolem roku 2010. Tato je první, která popisuje jeho predátorské chování v začátcích jeho kariéry. On sám se ke kauze zatím nevyjádřil.

Podle žaloby se Doe poprvé setkala s Brianem Warnerem, jak zní zpěvákovo skutečné jméno, po jednom z jeho koncertů v Dallasu v roce 1995. Tehdy jí bylo 16 let. Byla součástí party fanoušků, kteří čekali na setkání se svým oblíbencem před jeho tourbusem. Ten ji a další nezletilou dívku údajně pozval dovnitř, kde si vyžádal a zapsal jejich věk, adresy a telefonní čísla.

"Během pobytu v tourbusu žalovaný Warner nutil žalobkyni, která byla v té době panna, ke kopulaci a vaginální penetraci," tvrdí žaloba. "Jeden ze členů kapely sledoval, jak žalovaný Warner sexuálně napadá žalobkyni. Ta měla bolesti, byla vyděšená, rozrušená, ponížená a zmatená. Když Warner skončil, vysmál se jí. Krátce poté jí rozkázal, aby 'vypadla z jeho autobusu', a vyhrožoval jí, že pokud to někomu řekne, zabije ji i její rodinu."

Zpráva pokračuje dalšími podrobnostmi, včetně toho, že Mansonova skupina umožnila další kontakt s dívkou mimo jiné prostřednictvím telefonátů a online chatů s Mansonem, v nichž požadoval explicitní fotografie jí a jejích přátel. Údajně ji přesvědčil, aby se zúčastnila koncertu v New Orleans, kde došlo k dalšímu sexuálnímu útoku a kde žalobkyně rovněž stále ještě nebyla plnoletá.

Kontakty pokračovaly přinejmenším do roku 1999, včetně jednoho období, kdy tehdy devatenáctiletá Doe cestovala s Marilynem a jeho bandem na turné po dobu čtyř týdnů. Trávila s ním mnoho času, pravidelně s ním brala drogy a on ji údajně obtěžoval a sexuálně zneužíval.

Manson a společnosti Nothing a Interscope se k čerstvé kauze zatím nevyjádřili. Zpěvák v minulosti čelil také obvinění z řad bývalých milenek. Jako první se ozvala herečka Evan Rachel Wood.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY