Dave Gahan nahrál potemnělou předělávku skladby "Chains" od The Raveonettes

01.02.2023 13:27 - Kateřina Spacek | foto: Sony Music

Frontman kapely Depeche Mode Dave Gahan spojil své síly s hudebníkem Kurtem Uenalem a společně vytvořili coververzi skladby "Chains" od rockových The Raveonettes. Uenala se v minulosti podílel na několika remixech právě pro Depešáky, ale je znám třeba i pro svou spolupráci s Mobym.

"Byl jsem prostě šťastný, že jsem byl požádán, abych udělal cover a přišel s nějakým zvratem ohledně tragických postav v té písni. Nová verze je trochu psychedelická a trochu rock'n'rollová," svěřil se s nadšením Gahan.

Stejnou radost projevili i samotní The Raveonettes, kteří se slavnou elektronickou formací dříve koncertovali. "Je nám ctí, že legenda jako Dave Gahan interpretuje jednu z našich písní. Znamená to pro nás celý svět. S Depeche Mode jsme absolvovali několik turné a máme je rádi a zbožňujeme je," dodalo dánské duo. Coververze se objeví na EP předělávek "Rip It Off", které bude obsahovat příspěvky různých hudebníků v podobě coverů skladeb z debutového EP kapely "Whip It On" z roku 2002.

Už během pár prvních vteřin je z nové předělávky silně cítit Gahanův a Uenalův rukopis. Mísí se zde nádech industriálu s potemnělým zpěvem. A právě tím se liší od původní skladby, která zní energičtěji. Rozdíl mezi oběma verzemi můžete porovnat níže.

Co se týká Depeche Mode, je třeba připomenout, že se na jaře chystají vydat své patnácté studiové album s názvem "Memento Mori" . To českému publiku představí i živě 30. července. Nová kolekce bude jejich první deskou od smrti zakládajícího člena a klávesisty Andyho Fletchera, který zemřel loni v květnu ve věku 60 let.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY