Snow Ghosts chystají na únor desku "The Fell". Bude protkaná mytologií a temným folklorem

04.02.2023 15:51 - Kateřina Spacek | foto: Steve Gullick

Snow Ghosts se vracejí se svou další studiovkou "The Fell". Trio Hannah Cartwright, Ross Tones a Oli Knowles nabídne fanouškům 24. února prostřednictvím labelu Houndstooth další kolekci starých lidových písní.

O námětu alba začali muzikanti diskutovat už v roce 2015. Tehdy Hannah se spoluzakladatelem kapely Rossem Tonesem uvažovala o tom, že by se nové dílo mohlo točit víc kolem jejich domova ve Weardale.

"Koncept 'The Fell' tu byl od úplného začátku," vysvětluje Ross a zpěvačka ho doplňuje: "Tato představa nás inspirovala k tomu, abychom do desky začlenili více mytologických a folklorních prvků. Nejen těch lidských a rostlinných. Naskytla se nám příležitost zcela se ponořit do jiného světa, jeho historie a vnímání prostřednictvím jiných obyvatel."

U příležitosti již čtvrté řadovky představili Snow Ghosts nedávno singl "The Curse", který na nahrávce zaujímá čtvrté místo. Doprovodný vizuál diváka zavede do drsné a zlověstné krajiny, vše podtrhávají intenzivní a hluboké tóny kompozice. Snímek je procházkou do temného lesa, kterému vládnou čarodějnice a kde vás hlas Hannah bude pronásledovat na každém kroku.

Tracklist alba "The Fell" je následující: Given, Hearths, Filaments, Curse – Visualiser, Buried, Hawthorn, Avine, Prophecies, Home, Magpie, Vixen, Taken.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY