ruku v ruce s Annou Julií Slováčkovou - musicserver.cz">

Martin Harich "beží s dobou" ruku v ruce s Annou Julií Slováčkovou

26.01.2023 13:54 - Hana Bukáčková | foto: Petr Mohyla

Martin Harich uzavřel další spolupráci - a rovnou mezinárodní. Přizval si Annu Julii Slováčkovou a vznikl z toho česko-slovenský duet "Bežím s dobou". Obsahově křehká píseň se týká nás všech, protože neustále musíme čelit jakýmkoliv rozhodnutím a mnohdy před nimi až utíkáme.

Autor ke vzniku songu dodává: "Posledné obdobie pred spaním opäť počúvam hudbu. Som celkom unesený, ako pozitívne to ovplyvňuje môj spánok. Väčšinou sú to jemné lo-fi produkcie, ktoré mi v mysli vytvárajú milióny farieb. Páči sa mi to až tak, že som si tento zvuk určil za kľúčový pre produkciu skladby. Do toho ma stále fascinuje, keď sa pieseň v závere rozbehne. Preto som sa po druhej slohe rozhodol nasadiť celú kapelu a vrstvy harmonických vokálov. Zároveň však zachovať prirodzenosť. Napríklad keď začne spievať Anička, mám pocit, že stojí vedľa mňa v izbe." A povedlo se mu to. Hlasy obou zpěváků k sobě navíc pěkně ladí.

Klip s jednoduchým pojetím a překvapivým koncem se natáčel během adventu v dnes již retro prostorech historického kina v Hlučíně. Hlavní myšlenkou jsou vzpomínky a útěk před minulostí. Autorem je Petr Mohyla se synem a ve snímku si zahráli i Martinovi fanoušci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY