Beyoncé odehrála koncert v Dubaji jen pro zvané. Fanoušci jsou naštvaní

28.01.2023 10:26 - Jana Kloučková | foto: Sony Music

Beyoncé před časem oznámila turné k poslednímu albu "Renaissance", konkrétní data a zastávky ale nezveřejnila. O to větším překvapením bylo, když minulý týden odehrála po čtyřech letech plnohodnotný koncert v Dubaji. Ten měl totiž jednu vadu - užít si jej mohla pouze vybraná společnost. Dostali se na něj jen pozvaní novináři či influenceři. Obyčejní fanoušci byli o tuto událost připraveni. Mohli jen zveřejnit třeba amatérské záznamy zachycující, že slyšeli zvukovou zkoušku několika písní včetně "Halo", "Drunk In Love" či "Spirit".

Některým se nelíbí, že jejich oblíbenkyně propaguje Dubaj a Spojené arabské emiráty vzhledem k tomu, že homosexualita je v zemi stále trestným činem, za nějž hrozí trest smrti. Několik umělců již odmítlo v tomto městě kvůli této skutečnosti koncertovat. "Není nic ikonického na tom, že Beyoncé dostala zaplaceno nekřesťanské množství peněz za propagaci země, která je tak nestoudně proti lidským právům," reagoval jeden z příznivců.

Americká diva odehrála set o devatenácti skladbách. Vůbec poprvé zazněl song "Brown Skin Girl" z alba "Black Is King", během nějž se na pódiu objevila i zpěvaččina dcera Blue Ivy Carter. Na novinku "Renaissance" tentokrát nedošlo. Nové písně si Bey evidentně střádá pro připravované turné.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY