Deaf Heart vzpomínají na město "Adelaide" klipem z Prahy

30.01.2023 19:09 - Hana Bukáčková | foto: Kamil Klekar

Deaf Heart loni vydali druhou studiovku "Curse of the Sophomore Album", z níž už vystříleli potřebné nábojnice, a tak nyní přicházejí s novým střelivem. Píseň "Adelaide" je výjimečná tím, že poprvé vznikla s někým zvenku, a to doslova. V rámci Songwriting campu CZ spojil frontman Thomas Lichtag síly s finským producentem Lassem Piirainenem a slovenským umělcem říkajícím si FVLCRVM.

"Skladba je vlastně vzpomínka na město Adelaide, kde jsem kdysi strávil asi měsíc. Vše se tam prostě divně zamotalo v okamžiku, kdy jsem si dal nějakou houbu a utopil jsem jedný divadelní herečce skútr v řece, ta mě pak málem podřízla. Poznal jsem, že nastal čas vypadnout. A o tomhle je i novej song - dostat se pryč z chaosu," vysvětluje Thomas.

Spolupráce se na výsledném zvuku výrazně nepodepsala, hudebně tak Deaf Heart nezabloudili do jiných vod a jsou čitelní a rozpoznatelní. I z novinky čpí taková ta spratkovitost, na svém místě je i podmanivý, hluboký frontmanův zpěv, frázuje skvěle, seká to jako sekáč otavu. Pro někoho to může působit trochu vyklidněně, ale stále je to rocková záležitost s melodickým vibem.

Za doprovodným vizuálem stojí opět režisér Richard Stiebler. "Natáčeli jsme v Praze a stejně jako u předchozího videoklipu k 'Be Gone' jsme vychytali pekelnou zimu. Klip je takovou mozaikou z noční Prahy a jejích temných zákoutích," komentuje podařený snímek kytarista Michael Vácha.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY