V klipu "Nothing is Lost (You Give Me Strength)" k filmu "Avatar: The Way of Water" vás The Weeknd zve do světa Pandory

18.01.2023 12:58 - Kateřina Spacek | foto: UMG Recordings

The Weeknd na svou účast na soundtracku k blockbusteru "Avatar: The Way of Water" poprvé upozornil na začátku uplynulého měsíce. Den před premiérou, která se uskutečnila 15. prosince, pak zveřejnil song "Nothing is Lost (You Give Me Strength)". A začal sklízet úspěchy. Skladba, kterou produkovali Swedish House Mafia spolu s autorem hudby k samotnému snímku Simonem Franglenem, byla nominována na nejlepší původní píseň na letošních Oscarech.

Režie videa se ujal Quentin Deronzier, jehož služeb v minulosti využili například Will Smith nebo Doja Cat. Ve vizuálně působivém počinu se střídají záběry na kanadského umělce se střípky ze světa Pandory, ve kterém se "Avatar" odehrává.

V rozhovoru pro Hollywood Reporter minulý týden zpěvák uvedl: "Nejlepší na psaní tohoto songu bylo dostat poznámky od Jamese Camerona a ujistit se, že všechny texty a tóny odpovídají tématům filmu."

"Nothing Is Lost (You Give Me Strength)" je druhým videem, které Abel Makkonen Tesfaye stihl letos vydat. Hned zkraje ledna připomněl své loňské album "Dawn FM" klipem k "Is There Someone Else?". Na oba se můžete podívat pod článkem.

Sám The Weeknd se v minulosti podílel na soundtracku k filmu "Padesát odstínů šedi" z roku 2015 a na písni "Pray For Me" s Kendrickem Lamarem pro snímek "Black Panther" z roku 2018. Co se týče dalších projektů na stříbrném plátně nebo v televizi, je tenhle rodák z Toronta také spolutvůrcem, spoluautorem scénáře a výkonným producentem seriálu "The Idol" , dramatu z dílny HBO s Lily-Rose Depp v hlavní roli. Na obrazovkách bychom ho měli vidět někdy během letošního roku.

Slavného zpěváka si užijí i jeho čeští příznivci. Ti se mohou těšit na 6. srpna 2023, kdy The Weeknd se svou show obsadí letiště v pražských Letňanech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY