Zemřela Lisa Marie Presley, dcera Elvise a exmanželka Michaela Jacksona

13.01.2023 09:04 - Honza Balušek | foto: EMI

Lisa Marie Presley sice v hudebním businessu nezanechala tak hlubokou stopu jako její otec, přesto bude svět bez ní samozřejmě výrazně chudší. Čtyřiapadesátiletá zpěvačka a dcera Elvise a Priscilly Presleyových zemřela v pátek ráno našeho času v nemocnici, kam byla převezena po zástavě srdce. Stalo se tak ve městě Calabasas nedaleko Los Angeles.

Lisa Marie byla jedinou dcerou krále rock 'n' rollu, sama na svět přivedla čtyři děti. Její hudební kariéra sice nebyla nikterak oslnivá, minimálně její debut "To Whom It May Concern" z roku 2003 si ale zasloužil pozornost. Poté vydala ještě další dvě nahrávky - v roce 2005 "Now What" a v roce 2012 "Storm and Grace".

Presley měla bouřlivý milostný život, byla celkem čtyřikrát vdaná. Mediálně nejvíce propírané byly její svazky s Michaelem Jacksonem a hercem Nicholasem Cagem, své ano však řekla i dalším hudebníkům Dannymu Keoughovi a Michaelu Lockwoodovi. Její poslední veřejné vystoupení proběhlo jen před pár dny - na udílení cen Zlatý glóbus aplaudovala Austinu Butlerovi za vítězství v kategorii hlavní mužské herecké roli ve snímku "Elvis" o jejím otci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY