John Wolfhooker & Redzed se potkali v pekelném klipu "Free Your Mind"

16.01.2023 17:22 - Hana Bukáčková | foto: Alexandra Hrášková

John Wolfhooker, to je pro mě sázka na jistotu - na co sáhnou, to se jim povede. Po spolupracích s Poetikou, Pam Rabbit a Benem Cristovao vypouštějí další. Tentokrát si přizvali aktuálně nejposlouchanějšího českého interpreta v zahraničí Redzeda. Po singlu "Addictionary" tak představují "Free Your Mind", druhou ochutnávku z chystané dubnové desky.

Redzeda oslovili už před třemi lety, ale čekali na ten správný song. A ten přišel až vloni. Jak už naznačili na předchozím kousku, vsázejí nyní více na tvrdší, syrovější, metalcorový sound. Natáčení probíhalo tradičně v jejich režii v domácím studiu Pidgeon Records.

Proces tvorby čerstvě vydané písně už nastínili na sociálních sítích, ale ve skutečnosti to bylo dle frontmana Martina Čupky takto: "V praxi to vypadalo tak, že jsme s Filipem měli instrumentální nápad bez představy o textu. Ten jsem poslal Redzedovi, který v podstatě obratem poslal zpět refrén i s textem, čímž nám vnuknul nápad postavit příběh jako rozhovor mezi smrtelníkem a... řekněme pokušitelem." Poté se to celé doladilo. Zvukovou stránku včetně produkce si vzal na svá bedra opět kytarový mág Rony Janeček.

K singlu patří i klip. Kameru obstaral Rusty Shepherd. Díky červené barvě, rentgenovým snímkům a dalším efektům vypadá opravdu pekelně. Zaujmou i hrátky s různou šíří obrazu. Navíc Redzed hlasově připomíná Ozzyho Osbourna a i díky tomu vás "Free Your Mind" vystřelí na jinou galaxii, nebo spíš na druhý pekelný level. I tahle spolupráce zkrátka vyšla.

Menší upozornění: kvůli blikajícím efektům není klip vhodný pro epileptiky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY