Kousek Sex Pistols na Eurovizi? John Lydon chce s Public Image Ltd. soutěžit za Irsko

10.01.2023 12:12 - Kateřina Spacek | foto: Honza Průša, musicserver.cz

Na Eurovizi neboli Eurovision Song Contest už soutěžil kdekdo. Tentokrát se jí chce za Irsko zúčastnit i legendární formace Public Image Ltd.. Nejdříve ale bude muset zvítězit v irském kole, které proběhne 3. února.

John Lydon, známý kromě PiL i jako člen Sex Pistols, soutěžní skladbu "Hawaii" napsal jako poselství lásky své ženě Noře, s níž žije již pět desetiletí. Nora Forster poslední léta trpí Alzheimerovou chorobou, přičemž zpěvák v minulosti hovořil o svých zkušenostech pečovatele.

"Je věnována všem, kteří prožívají těžké chvíle na cestě životem s člověkem, na kterém jim nejvíce záleží," popisuje skladbu Lydon. "Je to také poselství naděje, že láska nakonec zvítězí nade vším," doplnil. "Hawaii" je dojemnou baladou, poselstvím od srdce nahranou jednou z nejznámějších skupin postpunkové éry.

Letošní ročník Eurovision Song Contest bude hostit Velká Británie v zastoupení vítězné Ukrajiny z roku 2022. Jak bylo potvrzeno loni v říjnu, slavnostní finále se uskuteční 13. května v M&S Bank Areně v Liverpoolu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY