Skladbu "Noční květy" od dvojice Mollo ovlivnila nespavost

06.01.2023 13:30 - Dan Hájek | foto: Mollo Music

Na svou první desku Mollo ještě střádají materiál, nyní se hlásí alespoň se svým třetím singlem. Jmenuje se "Noční květy" a vychází necelých pět měsíců od předchozího "V těle je tma". Vojtěch Jindra a Lenka Molová na novince opět úzce spolupracují s Borisem Carloffem. Tento muzikant a producent je též autorem doprovodného lyric videa.

Vznik písně spadá do období, kdy Vojtěch trpěl nespavostí. Sám k tomu dodává: "Spal jsem tehdy tak dvě hodiny denně, mělkým spánkem plným podivných snů a vizí, ve kterých jsem se měnil třeba v přetékající džbán, nekonečný pronikavý tón nebo oko letící nad spící krajinou. Ty obrazy měly až apokalyptický obsah. Uvědomoval jsem si, že jsem svědkem něčeho vzácného, krásného, časově ohraničeného, co mi ale ubližuje. A to jsou ty noční květy."

Výsledná skladba se vyznačuje křehkou melodií, kterou se nese stín melancholie a obrazotvornost Vojtěchem popisovaného stavu. Použitá elektronika nijak nebortí jakousi severskou zasněnost. Mollo zkrátka pokračují ve své tvůrčí vizi plné mollových nálad.

Vizuál se záznamem rozkvětu a postupného uvadání květu náladu tracku symbolicky dokresluje. S jednoduchostí se zde potkává ono kouzlo momentu, i když v tomto případě nepříliš (prvoplánově) veselého.

Singl "Noční květy" vychází netradičně v neděli 8. ledna, níže si ho můžete poslechnout v premiéře.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY