Martin Brunner & Markéta Foukalová představují zenově klidný videoklip "Nadchází den"

02.01.2023 15:34 - Jiří V. Matýsek | foto: Animal Music

Muzikantská dvojice Markéta Foukalová a Martin Brunner se v klipové podobě vrací ke svému letošnímu albu "Svou chvíli". Kolekce, vydaná na labelu Animal Music, obsahuje osm zhudebněných básní Věry Koubové. Zpěvačku a pianistu na ní doprovází Symfonický orchestr Českého rozhlasu. Před svátky posluchačům představili video k songu "Nadchází den".

Deska "Svou chvíli" vznikla během koncertu v sále multikulturního centra DOX v Praze pod taktovkou dirigenta Marko Ivanoviće. Klasické hráče symfonického orchestru doplňují dva jazzoví klavíristé Vít Křišťan a autor hudby Martin Brunner. Výsledek tak zcela přirozeně propojuje světy klasické, jazzové a popové hudby, nový vizuál toto spojení přirozeně prohlubuje.

"Jako vánoční dárek jsme sobě i našim posluchačům nadělili zbrusu nový klip nesmírně talentované Terezy Vejvodové, která poezii celé skladby krásně propojuje a doplňuje. Máme z videa velkou radost," říká Markéta Foukalová. Křehkou píseň doprovází řada jemných, téměř zenových obrazů, hlavní roli zde hraje voda, světlo a téměř abstraktní záběry, v nichž skutečnost deformuje rozostření nebo zkreslení v odrazech právě na hladině. Celkový dojem je úžasně klidný a vyrovnaný.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY