Cathedral In Flames vydávají píseň "Not Another Vampire Song". Spolupracoval na ní producent Nine Inch Nails

26.12.2022 16:14 - Jiří V. Matýsek | foto: Cathedral in Flames

Po půlroční pauze způsobené nemocí zpěváka vydává pražská gothicrocková parta Cathedral In Flames nový singl. Po coveru písně Nicka Cavea "Weeping Song" přichází opět s vlastním materiálem. Skladba "Not Another Vampire Song" je dosud nejrychlejším a nejtvrdším kusem v repertoáru skupiny.

Text hutné písně využívá typických gothicrockových klišé a ve frenetickém koktejlu míchá zavřené kluby a kostely, Charlese Bukowského i alkoholovou závislost - s odstupem, humorem a nadhledem.

Frontman Phil Lee Fall k celé věci říká: "Gatsbyho hypnotická basová linka mě inspirovala ke vzpomínce na dobu, kdy jsme jezdili dodávkou po evropských klubech, kalili celou noc a jediný místo, které bylo v neděli ráno na spoustě míst otevřené, byl kostel. A ani tam nás nechtěli pustit."

Na vzniku songu se podílel producent John Fryer, jehož rukopis je znát na deskách takových jmen, jako jsou Fields of The Nephilim, Peter Murphy nebo Nine Inch Nails. Je to poprvé, co baskytarista Gatsby uvolnil producentskou židli někomu jinému. "Na Johna Fryera jsem si musel zvyknout. Produkci vidíme odlišně, ale trpělivost na obou stranách nakonec přinesla track, který svou silou připomíná výbuch atomové bomby. A protože se John osvědčil, už má v rukou i další singl 'Release The Pain', který chystáme hned po Novém roce," láká klíčová osobnost kapely.

Píseň doprovází klip sestříhaný ze záběrů muzikantů na hřbitově, které se střídají s pavouky, hmyzem, scénami z kostela a detaily svázané ženy. Podobně jako samotný song i vizuál využívá typického gothicrockového instrumentáře, v kontextu skladby - a nadhledu, který je znát - to ale fungue.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY