Kapela Greta Van Fleet dokončuje třetí řadovku

22.12.2022 10:11 - Kateřina Spacek | foto: Alysse Gafkjen

Michiganští rockeři Greta Van Fleet chystají nové album. Před nedávným vystoupením na benefičním koncertu Metalliky se rozpovídali mimo jiné právě i o nástupci loňské studiovky "The Battle At Garden's Gate".

"Zrovna dokončujeme desku a jsme z ní jednoduše nadšení," řekl bubeník Danny Wagner. Baskytarista Sam Kiszka dodal: "Koncepčně se naše hudba vrací téměř do garážových časů se syrovou energií zvuku. Nechceme trávit čas tím, že nahrávku budeme vyšperkovávat, aby byla dokonalá. Chceme zachytit to, co se zrovna v ten okamžik děje, a dát tomu syrové a energické flow."

S dalšími koncerty mají ale pánové žel momentálně utrum. Frontman Josh Kiszka stále léčí prasklý ušní bubínek. Minulý měsíc skupina odložila další čtyři vystoupení - v El Pasu, Tucsonu, Anaheimu a Sacramentu. Několik týdnů předtím museli rockeři přesunout svoje show v Hollywoodu, na Floridě a v Severní a Jižní Karolíně.

Bratři Josh, Jake a Sam Kiszkovi založili kapelu Greta Van Fleet v roce 2012 a o pět let později vydali debut. V roce 2019 byli nominováni na čtyři ceny Grammy, přičemž za desku "From The Fires", která obsahovala hity "Black Smoke Rising" a "Highway Tune", získali sošku v kategorii nejlepší rockové album.

Kolekce "The Battle At Garden's Gate" vyšla v loňském roce a zaznamenala úspěchy v žebříčcích i u kritiky. Debutovala na prvním místě v hitparádách Billboard Rock Albums, Billboard Hard Rock Albums a Billboard Vinyl Albums, stříbro brala v Billboard Top Album Sales a v Top 10 Billboard 200.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY