Ben Cristovao se chystá 10. listopadu 2023 pokořit O2 arenu potřetí

15.12.2022 09:45 - Tisková zpráva | foto: Adam Kocourek / musicserver.cz

Ben Cristovao se rozhodl vrátit po úspěšném letošním koncertě do O2 areny hned v příštím roce. Letos byli hosty Rytmus, Majk Spirit, Ego, Calin, Adam Mišík i Mirai Navrátil. Čím Ben překvapí v příštím roce?

"Během prvního koncertu v roce 2019 jsme se s halou ještě seznamovali. Ta letošní byla po mnoha stránkách dál. Tým navazoval, co se produkce a výpravy týče, na předešlé zkušenosti, takže jsme byli klidnější a já si ji mohl o dost víc užít. Vím, že ta třetí bude nejlepší. Můžeme ji začít plánovat bez obav už teď, a to se taky děje," popisuje svoje pocity k jednotlivým koncertům Ben.

Letošní dvou a půl hodinová výpravná show byla plná mimořádných momentů. Kromě skvělých hostů, stavěla show na nejsilnějších skladbách z Benova repertoáru. Zásadní složkou byla samozřejmě Benova kapela a také tanečníci, artisti, unikátní obsah pro obří obrazovky od kreativní společnosti XLAB i rozpohybovaný avatar od společnosti Evoke. To vše dostalo u každé z písní svůj jasný řád pod vedením režiséra show Jakuba Vedrala. V jeho hlavě se také zrodil nápad s oživením obřího plechového lva, na kterém Ben kráčel napříč celou arenou.

Příští koncert v O2 areně Ben odehraje 10. listopadu 2023. Hosty, kteří budou součástí budoucí show, zatím nechce prozrazovat: "Věřím, že jsem v tomto ohledu hodně pečlivý, a myslím, že zase překvapím," slibuje.

Kromě propracované show měl koncert ještě ekologický přesah. Ben dopředu avizoval, že bude na veřejných patrech k dostání pestrá nabídka rostlinných alternativ oblíbených fastfoodových pochoutek. K dostání byl upcyklovaný merchandise, spotřebovaná elektřina byla zelená - tedy se zárukou původu z obnovitelných zdrojů. Zelený charakter koncertu podtrhla spolupráce s bikesharingovou společností, díky které mohli Benovi fanoušci sdílená kola využít zdarma. "Ukázali jsme, že se dá spousta věcí dělat lépe a rádi to v tomto směru potáhneme dopředu," dodává k těmto aktivitám Ben. Už teď je jisté, že se bude opět snažit se svým týmem pojmout produkci koncertu tak, aby byla maximálně ohleduplná vůči dopadu na životní prostřední. S tím bude souviset i optimalizace vyprodukovaných emisí.

Lístky jsou v prodeji v oficiálních prodejních sítích Ticketmaster a Ticketportal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY