Ewa Farna se s hitem "Vánoce na míru" po pěti letech dočkala vítězství v českých rádiích

13.12.2022 17:00 - Josef Martínek | foto: EWOlution

Lewise Capaldiho střídá v čele tuzemské rádiové hitparády Ewa Farna se sváteční písničkou "Vánoce na míru". Ta vyšla už v roce 2017, v žebříčku ale poprvé triumfuje až nyní. Pořadí alb potřetí v řadě kralují Yzomandias a Nik Tendo se společným počinem "Kruhy & vlny".
Ewa Farna - Vánoce na míru
© EWOlution
RÁDIA - Skladba "Vánoce na míru" se za pět let od svého vydání stala jednou z klasik, které v adventním čase slýcháme pravidelně. Na první místo rádiového žebříčku ale dosud nikdy nedosáhla, nejvýše byla právě v roce 2017 na osmičce, o tři roky později se pak k první desítce znovu přiblížila jedenáctou příčkou. Na současný vrchol vystřelila Ewa Farna z minulého dvaačtyřicátého řádku. Dodejme, že na YouTube dosud videoklip k tomuto hitu nasbíral přes 32 milionů přehrání.

Chinaski uhájili s "Měl bych si boty zout" minulé stříbro a svou šňůru nepřetržitého pobytu na medailových stupních prodlužují už na sedm týdnů. Na bronz si polepšili Mirai, jejichž "Vedle tebe usínám" je se svými jednačtyřiceti koly v pořadí nejdéle bodující položkou top ten.

Nejvýše umístěnou zahraniční skladbu má na svědomí Alvaro Soler s pomocí producenta Topica. Jejich spolupráce "Solo para ti" už pamatuje i stříbrný výsledek, na současnou čtyřku si polepšila z minulého osmého místa. Naopak před týdnem vedoucí Lewis Capaldi se s "Forget Me" sesunul až na šestku.

Kupředu se vedle vítězných "Vánoc na míru" prodírají také další skladby se sváteční tematikou. Na jedenáctce najdeme "Last Christmas" od Wham!, třináctý je Václav Neckář se svou "Půlnoční" a jednadvacátí Kryštof a Karel Gott s "Vánoční". Sedmadvacítku si přisvojila Mariah Carey díky "All I Want For Christmas Is You".

Zaujme také nezvykle vysoký počet novinek - dramaturgové jich do éteru pustili hned devět. Nejlépe dopadla ta od norského tanečního dua Seeb s hostující Julií Bergan - jejich "Always Will" startuje na čísle padesát. Šedesátou pozici si zabrali Felix Jaehn a Ray Dalton s "Call It Love", sedmdesátku pak berou Palaye Royale zásluhou "Lifeless Stars". Domácí scénu reprezentují sedmdesátí šestí David Deyl a Kristína ("Vánoční přání") nebo Slza umístěná o dvě řádky níže ("K Vánocům chci jen tebe").

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ewa Farna - Vánoce na míru
  2. Chinaski - Měl bych si boty zout
  3. Mirai - Vedle tebe usínám
  4. Alvaro Soler feat. Topic - Solo para ti
  5. Kryštof - Co bude pak
  6. Lewis Capaldi - Forget Me
  7. David Guetta feat. Bebe Rexha - I'm Good (Blue)
  8. Sandro Cavazza - The Days
  9. Marek Ztracený - Originál
  10. O5 & Radeček - Romantický smyčce


Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny
© Milion+
ALBA - Také ve svém třetím týdnu se Yzomandias a Nik Tendo se společnou deskou "Kruhy & vlny" pyšní číslem jedna. Oba přední čeští rappeři si v šestnáctce skladeb nezvykle vystačili téměř sami, pouze v songu "Cykloskit" jim hostuje Šimon Havlík, početná žánrová komunita přesto streamuje ostošest.

Za stříbrnou stálicí v podobě Viktora Sheena a titulu "Příběhy a sny" následuje jediná novinka top desítky. Album "Heroes & Villains" nahrál americký rapový producent Metro Boomin a přizval na něj hvězdné hosty, jako jsou The Weeknd, Travis Scott, Future, Chris Brown a řada dalších. V USA z toho bylo čísla jedna, u nás trojka.

Rest a DJ Wich po minulém startu na dvojce klesli s počinem "Tlak" na šestku, dostali se před ně tedy i Kabát s "El Presidento" a Calin zásluhou "POPSTAR". O další příčku výš si na sedmičku polepšil Michael Bublé, jehož kolekce "Christmas" letos určitě ještě neřekla poslední slovo.

Žádná další novinka už do stomístného pořadí nepromluvila - a to navzdory tomu, jak bohatá je předvánoční albová nabídka.

Top 10 - alba:
  1. Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny
  2. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  3. N Metro Boomin - Heroes & Villains
  4. Kabát - El Presidento
  5. Calin - POPSTAR
  6. Rest & DJ Wich - Tlak
  7. Michael Bublé - Christmas
  8. Viktor Sheen - Černobílej svět
  9. Taylor Swift - Midnights
  10. Viktor Sheen - Barvy

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 49. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY