První zveřejnění hosté Slunovratu naznačují, že 10. ročník festivalu bude opět lahůdkou

10.12.2022 15:45 - Tisková zpráva | foto: Festival Slunovrat

První zveřejněná jména účinkujících festivalu Slunovrat 2023 dávají tušit, že další ročník této hudební a kulturní události bude výjimečný nejen tím, že bude v pořadí již desátým, a tedy jubilejním. Proběhne od 22. do 24. června v krásných historických interiérech i exteriérech Opavy, mezi které se premiérově zařadí také magický kostel sv. Václava.

Návštěvníci se opět mohou těšit na hudební přehlídku napříč všemožnými žánry, z níž pořadatelé zatím odtajnili skupiny Tata Bojs, Dva, Longital, Dukla nebo Ženský sbor z Kudlovic. Mezi prominentními hosty debatní scény pak bude Putinův kritik, historik Andrej Borisovič Zubov, válečný chirurg a autor knihy "Sarajevská princezna" Edo Jananjac či spisovatel František Kotleta. "A to většina hlavních hvězd festivalu ještě čeká na zveřejnění, sledujte náš facebook, kde vždy v pondělí a čtvrtek odtajníme další jméno," vzkazuje ředitel festivalu Vašek Müller.

Velmi zajímavý program slibuje také Zóna charitní inspirace a Welcome stage představující mladé talenty, kteří jsou vybírání prostřednictvím konkurzu. Ten mimochodem běží až do 31. prosince letošního roku, a stále tak nabízí možnost skupinám i jednotlivcům přihlásit se. Celý festival bude zakončen tradiční nedělní mší svatou v kostele svatých Janů, o jehož záchranu a oživení se festival snaží.

Až do konce roku budou v prodeji vstupenky za zvýhodněnou cenu a také dárkové vánoční dřevěné vstupenky, o jejichž výrobu se opět postaraly Chráněné dílny Charity Opava. Zakoupit je můžete v prodejně VAMA - Václav Müller v Opavě na Komárovské 9 nebo si o ně napsat na email renata.hoffmannova@festivalslunovrat.cz a pořadatelé vám je zašlou poštou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY