teepee zpívají v "blind tomorrow" o strachu, úzkostech a boji s nimi

11.12.2022 17:13 - Hana Bukáčková | foto: Nela Wojaczková

Autorská dvojka teepee přichází po dvou letech od vydání desky "Where the Ocean Breaks" s pilotním singlem "blind tomorrow" z chystané nahrávky, která vyjde v příštím roce. Vrací se jím do své melancholické polohy.

Song je upřímná výpověď o smutku, strachu a úzkostech. "Žijeme v depresivní a úzkostné době, je snadné jí propadnout. Vím, že nejsme jediní s těmito symptomy. Někdy se jen vstání z postele jeví jako ten nejnáročnější úkol na světě, protože víte, že s tím budete muset bojovat i zítra. Člověk tak uvízne v koloběhu, ze kterého je těžká cesta ven. Proto 'blind tomorrow' - jako by zítřek nebyl. Já ale v písni identifikuji a adresuji svého neviditelného nepřítele, a snažím se mu tak ubrat jeho sílu. Je to příběh boje s depresemi a náznakem šťastného konce," zasvěcuje do vzniku skladby Tereza Lavičková.

Píseň doplňuje video ztvárňující zdánlivě nekonečné období deprese. Režie se ujala polovina dvojice - právě Tereza - za pomoci kameramanky a editorky Nely Wojaczkové a světelné designérky Elišky Kociánové. Hlavní role se ujala talentovaná Kristína Tukan, která ztělesňuje boj s depresemi a úzkostnými stavy.

Pro mě je to super návrat teepee, navíc přesně do formy, podoby, která jim opravdu sedí a přes těžký obsah hladí moji duši i uši. V písničce jsou křehcí, zranitelní, bojující, hlasy jim ladí, mění dynamiku až do taneční roviny s podprahovými výkřiky (voláním o pomoc). Vzali si na paškál emočně silné téma, které nabývá čím dál více na aktuálnosti, a doplnili ho i odpovídající klipové zpracování, které vše ještě více podtrhne.

Ještě před koncem tohoto roku je teepee možné vidět naživo 15. prosince na vánočním koncertu v pražském Vzletu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY