Varování: "Addictionary" od John Wolfhooker může způsobit závislost

10.12.2022 17:22 - Hana Bukáčková | foto: Alexandra Hrášková

John Wolfhooker jsou jednou z kapel, které na příští jaro chystají nové album. Než se tak stane, přichází nyní s novým energickým songem "Addictionary". Úderný singl je předzvěstí syrovějšího zvuku, návratu ke kořenům a současně pomyslné nové éry Holoubků.

Jako tradičně si songwriting, produkci, nahrávání i mixing obstarali členové sami. Historie skladby přitom sahá až do roku 2017. Původně ji zamýšleli dát už na album "313", ale než vznikla letošní finální podoba písničky, vznikly ještě další dvě verze.

Název skladby tvoří kombinace slov addiction (závislost) a dictionary (slovník), což odpovídá jejímu textovému obsahu, jak vysvětluje baskytarista kapely Filip Vlček: "Před několika lety jsem se seznámil s člověkem, na němž jsem si za velmi krátkou chvíli vybudoval závislost. Nerozuměl jsem vlastním pocitům, jak se to mohlo stát, a 'Addictionary' se stal mým emočním ventilem."

Song je tedy o tom, jak někdy potkáte někoho nového, a tak rychle se na něm stanete závislým, že neexistuje žádné slovo, kterým byste svůj pocit popsali. Je dravý, energický, zároveň jsou v něm muzikanti věrni svému rukopisu. A Rony zase kouzlí s kytarou, jen posuďte sami...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY