Céline Dion trpí vzácným onemocněním. Přesouvá kvůli němu evropské koncerty

08.12.2022 23:11 - David Věžník | foto: Vladimír Komjati / musicserver.cz

Céline Dion se svým fanouškům svěřila se smutnou zprávou: její zdravotní stav jí aktuálně neumožňuje vyrazit na evropskou část turné k desce "Courage". Ve čtvrtečním videu přiznala, že dříve nebyla připravená oznámit, co přesně ji tíží. "Nyní ale připravená jsem," uvedla v návaznosti na fakt, že vystoupení byla nucena přesunout už v lednu, respektive loni v listopadu.

Lékaři kanadské zpěvačce diagnostikovali Stiff Person Syndrome. Jedná se o velmi vzácné neurologické onemocnění (dle jejích slov ho má jeden člověk z milionu), které postihuje mozek a míchu a projevuje se ztuhlostí svalů, svalovými křečemi a zvýšenou citlivostí například na hluk.

"Tyto křeče mají dopad na každou součást mého života, někdy mi způsobují problémy při chůzi a hlavně mi nedovolují používat hlasivky ke zpívání tak, jak jsem zvyklá," řekla očividně dojatá hudebnice ve videu, na jehož plnou verzi se můžete podívat pod článkem. Dodala, že se o ni stará skvělý tým doktorů a že i s podporou svých dětí pracuje na tom, aby se co nejdříve vrátila na pódia. "Musím ale přiznat, že je to utrpení," uzavřela.

Koncerty se tak opět přesouvají. Česká zastávka se tentokrát dostala na první místo v seznamu. Pokud to zdraví Céline Dion dovolí, zahájí evropskou část tour 6. března 2024 v pražské O2 areně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY