Yzomandias a Nik Tendo drží prvenství v albovém žebříčku, v patách jim jsou Rest a DJ Wich

09.12.2022 15:46 - Josef Martínek | foto: Milion+

V čele albové hitparády setrvali posledně vítězní Yzomandias a Nik Tendo, z druhého místa jim navíc kryje záda další silná rapová dvojice ve složení Rest & DJ Wich. Do vedení rádiového žebříčku se po týdenní pauze vrací Lewis Capaldi se skladbou "Forget Me".
Lewis Capaldi - Forget Me
© Universal Music
RÁDIA - Minule si prvního místa v éteru užívali Chinaski s písničkou "Měl bych si boty zout", tentokrát se ale do čela vrátil šampion zpřed dvou týdnů Lewis Capaldi. S "Forget Me" si zapisuje druhé prvenství. Singlovému žebříčku už skotský písničkář kraloval také ve Velké Británii, kde se song stal jeho třetím hitem #1.

Parta kolem Michala Malátného se přesunula na dvojku, třetí a čtvrté místo zůstalo neměnné - sídlí tam Marshmello a Khalid s "Numb" a Fil Bo Riva zásluhou "Running In Circlces". V top pětce nechybějí ani Mirai s rádiovou trvalkou "Vedle tebe usínám".

Staronovým jménem první desítky je německý muzikant Nico Santos, jehož "Weekend Lover" po předešlé jedenáctce poskočil na šťastnou sedmičku. Jeho krajan Kamrad se s "I Believe" do této společnosti vměstnal premiérově, patří mu právě číslo deset.

Novinky tentokrát ve stomístném pořadí najdeme jen dvě. O tu výše postavenou se postarali brazilský producent Alok, jeho britský kolega Sigala a Ellie Goulding, která písni "All By Myself" propůjčila svůj hlas. Společně si to namířili na třiašedesátou pozici. Sváteční Lucie Bílá startuje s "O Vánocích" jako devadesátá pátá.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Lewis Capaldi - Forget Me
  2. Chinaski - Měl bych si boty zout
  3. Marshmello feat. Khalid - Numb
  4. Fil Bo Riva - Running In Circles
  5. Mirai - Vedle tebe usínám
  6. Kryštof - Co bude pak
  7. Nico Santos - Weekend Lover
  8. Alvaro Soler feat. Topic - Solo para ti
  9. Ed Sheeran - Celestial
  10. Kamrad - I Believe


Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny
© Milion+
ALBA - Před týdnem stanuli na jedničce a i tentokrát si poradili se všemi soupeři. Yzomandias i Nik Tendo se co do popularity řadí k absolutní špičce současné české rapové scény, a tak se úspěchu společné desky "Kruhy & vlny" nelze divit. K nahrávce se váže pikantní informace týkající se jejího vzniku - hotová prý byla už před dvěma lety, pak se ale interpreti rozhádali a vydání muselo počkat do té doby, než se usmíří.

Na dvojce startuje další významná dvojice ze stejného žánru. Rest a DJ Wich pojmenovali svoje album "Tlak" a umístili na něj hned osmnáct songů. Mezi hosty jsou jména jako Kato, 7krát3 nebo Michajlov.

Kompletní medailový úspěch domácího rapu podtrhuje bronzový Viktor Sheen, jehož "Příběhy a sny" patřily k bestsellerům už loňských Vánoc a tento rok je tomu obdobně. Na Kabát s deskou "El Presidento" zbyly tentokrát nepříliš populární brambory.

S blížícími se svátky tradičně roste zájem o kolekci "Christmas" Michaela Bublého. Z minulé čtrnáctky se kanadský zpěvák posunul na osmičku. Zaútočí v příštích kolech třeba až na stupně vítězů? Nechme se překvapit.

Mimo novinky na druhém místě zasáhla do elitní stovky ještě jedna další. Postaral se o ni interpret i producent v jedné osobě Totally Nothin, který se hlásí k hudbě na pomezí rapu a punku. S deskou "Noční můry!" boduje jako dvaašedesátý.

Top 10 - alba:
  1. Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny
  2. N Rest & DJ Wich - Tlak
  3. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  4. Kabát - El Presidento
  5. Calin - POPSTAR
  6. Taylor Swift - Midnights
  7. Viktor Sheen - Černobílej svět
  8. Michael Bublé - Christmas
  9. Viktor Sheen - Barvy
  10. Smack - Chimera Nekonečno

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 48. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY