No Name slaví čtvrtstoletí existence hitovým dvojvinylem

07.12.2022 08:34 - Milan Menčík | foto: Marie Strnadová / musicserver.cz

Módě vinylů chtě nechtě propadla i kapela No Name. Ta už vydala výběr svých hitů několikrát, nyní jej ale poprvé předkládá na dvou deskách. Košická formace tímto počinem slaví čtvrtstoletí existence. Pětadvacet let by si žádalo stejný počet písní, formát LP je však jasně omezen, a proto je na "Best Of 25" o dva songy méně. Do obchodů se dvojvinyl dostane v pátek 9. prosince.

No Name - The best of
© Universal Music
"Skladby sme vyberali debatou medzi sebou, podľa toho, čo pre nás ktorá pieseň znamenala. Samozrejme sme zvážili aj odozvu u poslucháčov. Bestofka dokonale mapuje naše celé úspešné obdobie. Prvá pieseň výberovky je 'Ty a Tvoja sestra', ktorá nám vlastnou tvorbou definitívne otvorila dvere do slovenského éteru. Kvôli časovému limitu vinylu zostali mnohé piesne mimo výberu. Ale dohodli sme sa s vydavateľom na dvojalbume, takže zadanie určuje kapacitu. Je tam teda všetko podstatné od 'Sestry' až po 'Vianoce s Božidarou'," rekapituluje lídr Igor Timko.

Je zvláštní, že skupina začínala hrát právě v letech, kdy kazety a vinyly končily, a nyní se jejich móda znovu vrací. "Ako deti sme mali gramofón, ale teraz na Ježiška som si zaželal nový. Verím, že ho prinesie. Mám staré platne Rolling Stones, Elánu a mnohé ďalšie. Stále som to odkladal, takže naša výberovka je impulzom aj pre nás," dodává Timko s úsměvem sobě vlastním.

O vizuál kompilace "Best Of 25", kterou si můžete koupit i v našem shopu, se postaral grafik Peter Buntovský. Pojal ho formou piktogramů, které zobrazují názvy jednotlivých hitů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY