Tomáš Klus v klipu "Mariím" vzdává hold všem ženám a matkám

07.12.2022 16:52 - Hana Bukáčková | foto: Supraphon

Tomáš Klus vydal před pár dny videoklip k písni "Mariím", ve které opěvuje všechny matky, děkuje jim za to, že jsou, a obdivuje je za jejich schopnosti. Skladbu najdeme na loňském albu "Cítím" a tradičně se pod ní autorsky podepsal on sám.

"Když jsem psal 'Mariím', abych dal najevo úctu, kterou chovám k matkám, Královnám života, k ženám, které jsou často tak málo na rukách nošeny za to, s jakou grácií zvládají to, co bych já osobně nedal ani ve snu; měl jsem jediné přání, přispět pozorností tomu, aby se v posluchači cosi hnulo a poslal mámě esemesku, zavolal, vypravil se za ní či na ni v dobrém vzpomněl, neboť nebýt jí, nebylo by toho, kdo by esemeskoval, zavolal, jel či v dobrém vzpomínal," komentuje svoje originální vyznání písničkář.

Za vizuálním zpracováním stojí Darina Buriánová. Natáčela během jednoho prosluněného podzimního dne a ve výsledném snímku se objeví skutečná Klusova maminka i jeho děti.

Song patří na zmíněném albu k těm oblíbenějším. Je provoněný vděčností, láskou, zní optimisticky, nadějeplně, a to i přes onu tíhu starostí a úkolů, které musejí ženy a matky běžně zvládat. Klip je plný metafor, drobných detailů zobrazujících situace z běžného života. Zaujme v něm třeba rostlinka vyrůstající od klíční kosti, rozsypané pomeranče, žena přepadávající na pohovku pod tíhou povinností, pověšené prádlo pak může evokovat vzdušnost (určitou míru svobody) a symboliku domova.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY