Moby ohlásil na první lednový den nové album "Ambient 23"

21.12.2022 14:33 - Jaromír Koc | foto: Matěj Slezák / musicserver.cz

To, že Moby patří mezi nejproduktivnější hudebníky vůbec, se všeobecně ví. Kdysi uvedl, že denně do šuplíku složí i dvě písně. Není tedy divu, že jen tak mimochodem oznámil na první den příštího roku novou desku. Bude se jmenovat "Ambient 23".

Krátkou zprávu na sociálních sítích po několika hodinách doplnil i popis: "Tohle album bude jiné od všech předchozích ambientních desek. Vzniklo totiž výhradně za použití podivných starých syntetizátorů a bicích automatů."

Jak sedmapadesátiletý multiinstrumentalista dále dodal, inspirací pro tuto nahrávku mu byli jeho ambientní hrdinové Martyn Ware, Brian Eno, Jean Michel Jarre a Will Sergeant, které on sám ve svých hudebních začátcích často poslouchal. Hezkým paradoxem tak trochu je, že s většinou z nich v průběhu své hudební kariéry nejen spolupracoval, ale s některými ho poslední léta spojuje i velmi blízké přátelství.

"Ambient 23" vyjde digitálně 1. ledna 2023, a to téměř přesně dva roky po posledním Mobyho ambientním počinu "Live Ambients - Improvised Recordings Vol. 1", které hudebník vydal na Vánoce roku 2020. Tehdy šlo o deset improvizačních skladeb, které vznikly naprosto spontánně, tedy bez jakýchkoliv předchozích příprav či poznámek.

Mimochodem, tento zapřisáhlý vegan před pár dny vydal nový singl v rámci alternativního projektu Always Centered At Night. V nádherné baladě "Ache For" mu sekunduje americký jazzovo-hiphopový zpěvák José James. Na klip k písni se můžete podívat níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY