Elán vydává v reedici svá legendární alba

02.12.2022 14:17 - Milan Menčík | foto: Opus

Elán sice své aktivity utlumil opulentní oslavou padesáti let své existence, alespoň návraty ke tvorbě slovenské kapely jsou však fanouškům poskytovány pravidelně. Už loni tak vyšel po mnoha letech debut "Osmy svetadiel" na LP a CD a nyní ho následuje hned osmička dalších řadových desek.

"Mili priatelia, ako vidite, od začiatku sme sa snažili a usilovali a zostávame pri tom aj naďalej. Dúfame, že aj naše nové veci sa vám pačia a náš život tak má zmysel. Umením za mier!" říká Jožo Ráž.

"Nie všetko, čo sme chceli povedať, sme stihli, ale pre istotu si to zopakujme," nabízí svůj náhled kytarista Jano Baláž a Vašo Patejdl doplňuje: "Som rád, že aj po tak dlhom čase je stále záujem o našu tvorbu, a ďakujem Opusu, že prichádza s touto reedíciou našich vinylových platní. Vracajú sa mi v mysli 'staré dobré časy', keď slovo elán nebolo len názvom našej skupiny, ale aj našim životným štýlom. Verím, že aj napriek nášmu veku ho ešte stále máme a že sme ešte nepovedali posledné slovo."

Panové také podepsali po 150 kusech z každého titulu a ty si budou moct zájemci pořídit ve vybraných e-shopech (pantarhei.sk, musicrecords.cz, filmnadvd.cz, bontonland.cz). Jednotlivým nahrávkám se dostalo nového zvukového remasteringu, redesigny obalů vycházejí z původních předloh a jsou doplněny o obsáhlé texty Oskara Lehotského a Juraje Čurného. Doplňuje je i několik dobových fotografií.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY