Aneta Langerová a Kateřina Marie Tichá vzdaly hold Martě Kubišové skvělou předělávkou hitu "Časy se mění"

28.11.2022 16:02 - Josef Martínek | foto: Český rozhlas

Koncert pro Martu patřil na začátku listopadu k událostem nejen hudebního, ale i společenského významu. Při příležitosti osmdesátých narozenin Marty Kubišové se v pražské Lucerně sešlo mnoho osobností, které přišly nezaměnitelné zpěvačce pogratulovat.

Anetu Langerovou i Kateřinu Marii Tichou lze do jisté míry vnímat jako nástupkyně této legendy - obě již prokázaly dostatečné umělecké kvality, vkus pro výběr repertoáru i charisma. Společně si zazpívaly "Časy se mění", tedy předělávku hitu "The Times They Are a-Changin" Boba Dylana s výtečným českým textem Zdeňka Rytíře. Do dobového repertoáru Golden Kids ji ovšem tehdejší režim pustil pouze s cenzurovanými slovy.

Obě interpretky se do písně vrhly s velkým nasazením. V doprovodu kapely Petra Maláska, Smyčcové sekce Symfonického orchestru Českého rozhlasu dirigované Janem Kučerou a Dětského sboru Českého rozhlasu vedeným Věrou Hrdinkovou rozezněly své charakteristické hlasy tak, že strhly i v první řadě přihlížející Kubišovou. Lze to vnímat jako symbolické předání štafety. Vynikající vystoupení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY