Bruce Springsteen chystá box nevydaných nahrávek a láká na pokračování alb s covery

28.11.2022 07:54 - Jiří V. Matýsek | foto: Columbia Records

Bruce Springsteen má docela napilno. Jen před pár týdny vydal kolekci soulových předělávek "Only The Strong Survive", kterou na CD či vinylu pořídíte i v našem shopu, a nyní v rozhovoru pro časopis Rolling Stone potvrdil to, o čem se už nějakou dobu spekuluje: "V blízké budoucnosti" by měl vyjít box s pěticí nevydaných alb, která Boss natočil v devadesátých letech. V podstatě by se mělo jednat o následovníka kompletu "Tracks" (1998), který obsahoval nevydané a alternativní skladby z předchozí muzikantovy kariéry.

"Lidi se na mou práci v devadesátých letech dívali v duchu: 'Devadesátky nebyly pro Bruce dobrá dekáda. Dělal tohle a tamto, nebyl s E Street Bandem.' V té době jsem ve skutečnosti udělal spoustu hudby. A to i desky. Ale ať už to bylo špatné načasování nebo byly důvody jakékoliv, tak jsem je neposlal ven," nechal se Springsteen slyšet v interview. A doplnil: "Spousta těch věcí je vážně divných. Jsem zvědavý, jaká na to bude reakce." Vyjít by kupříkladu měla i nahrávka, kterou Boss natočil pouze za pomocí bicích smyček a syntezátorů. Ta by však měla následovat až po zmíněném pětialbovém setu.

V rozhovoru rovněž potvrdil pokračování díla "Only The Strong Survive". Jeho druhá část, rovněž postavená na soulových a r'n'b coververzích, je "ze tří čtvrtin hotová". A jak se zdá, ani u toho to neskončí. "Přemýšlel jsem o sérii desek v různých žánrech, které by byly složené z písní, které mám rád. Chtěl bych udělat jednu country studiovku, jednu rockovou. Je tu spousta různých možností a všechno je to soustředěné na můj hlas, na to, jak dobře zpívám. Rád bych využil ten čas, kdy nepíšu, k tomu, abych se mohl soustředit na svoje vokály," dodal Boss.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY