Písničkářka Priestess v klipu "HOOKS" svádí boj mezi éterickým já a vnitřní divoženkou

28.11.2022 09:36 - Kateřina Spacek | foto: Soukromý archiv Priestess

Priestess je tak trochu tajuplná písničkářka z Londýna, kterou publicisté často přirovnávají k hudebním špičkám jako Björk, Kate Bush nebo Ruelle. Před časem vydala singl "Landscapes", který odhaluje její vnitřní dramata, v těchto dnech připravuje ípíčko stejného názvu.

"Toto debutové EP vzniklo z mnoha různých prostorů a úhlů pohledu na emoce. Jméno titulní skladby se stalo ztělesněním pro všechny pocity, které jsem prožívala během tvorby nahrávky. To, co dělám, neodmyslitelně souvisí s přírodou a zrcadlením nás samých v jejích cyklech smrti a znovuzrození," popsala nadcházející novinku muzikantka, o které pravděpodobně ještě uslyšíme.

Skladba "HOOKS" je odvážným úvodem do této sféry. Éterická umělkyně staví do popředí svůj vokál. Text se zabývá některými vysloveně osobními aspekty jejího života, jako jsou toxické vztahy a otázka, proč se stále znovu vracíme do situací, které nám nepřinášejí nic dobrého.

Samotný klip se pak nese v duchu dvou do sebe zapadajících částí. V té první, barevné, jsou záběry na zpěvačku, jak se ukrývá ve stínu. Uhrančivýma očima jako by chtěla diváka vtáhnout do svého nitra. Tyto obrázky prokládá černobílá část, ve které Priestess agresivně tančí, jako by jí šlo o život. A celé to do sebe perfektně zapadá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY