Queen oprášili klenot "Was It All Worth It" a klip oživili animací

28.11.2022 18:39 - Jana Kloučková | foto: Universal Music

Ačkoli je skupina Queen dlouhých 31 let bez Freddieho Mercuryho, nic jí nebrání ve vydávání staronového materiálu. Před časem to byla třeba skladba "Face It Alone", nyní na řadu přichází vypalovačka "Was It All Worth It". Tu mnozí fanoušci bandu důvěrně znají - roku 1989 se totiž objevila jako symbolicky závěrečná položka na desce "The Miracle", jež se letos dočkala zasloužené a obsáhlé reedice.

V kontextu tehdejšího dění okolo formace neztrácí šestiminutový klenot na síle ani po tolika letech. S vytvořením klipu si ale tvůrci jistě lámali hlavu, protože už dlouhá léta není jaksi z čeho brát. Příznivci kapely určitě pamatují na videa plná nekonečně ohraných záběrů, popřípadě neznámých herců.

Spoustu cédéček, elpíček, triček a dalšího merche Queen pořídíte v našem shopu!

Pro "Was It All Worth It" se přistoupilo ke kompromisu - známé záběry byly obohaceny animací. Ta mapuje velkolepou cestu těchto britských velikánů od samotného zrodu. Snímek tak zdařile oživuje sérii stereotypních vizuálů, které vycházely po Mercuryho smrti.

"Z rozhovorů s lidmi, kteří byli u nahrávání 'Was It All Worth It', vyplývá, že se kapela ve studiu skvěle bavila," říká režisér Simon Lupton. "S animátorem Jakem McBridem jsme měli radost z toho, že jsme tento klip vytvořili po více než 30 letech a vzali fanoušky na prohlídku neuvěřitelné cesty skupiny Queen. Doufáme, že se diváci budou bavit hledáním všech odkazů, které jsme do něj zahrnuli." Kolik jich najdete vy?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY