"K Vánocům chci jen tebe" je nejslabší výtvor Slzy za hodně dlouhou dobu

19.11.2022 14:07 - David Böhm | foto: Universal Music Česká republika

Od roku 2019 na musicserveru chválíme Slzu celkem často. Se singlem "Paravany" totiž začala tvorba této skupiny působit dospěleji, zřejmě i díky většímu podílu Petra Lexy. Už z minulého singlu "Tak mi promiň" šel ale trochu cítit kalkul - přizvání si influencerky jménem Dominique Alagia, která výsledek svým zpěvem nikterak neobohatila, videoklip zase lákal na Danu Batulkovou. Trochu podobně je tomu bohužel i u novinky "K Vánocům chci jen tebe", jen tentokrát nejde o duet.

Čerstvá skladba značí pro kapelu několik kroků zpátky. Od neobjevného (byť aspoň trochu chytlavého a cinkáním obohaceného) hudebního motivu přes nepříjemně upravený Petrův hlas až po hloupoučké rýmy "Mariah Carey z rádia zas jede / k Vánocům chci jen tebe". Na kratičké písni opravdu není co chválit.

"Chtěli jsme to pojmout trochu netradičně oproti klasickým vánočním slaďákům, a tak jsme šli cestou energičtějšího, funkovějšího stylu. Song vznikl letos v září na chalupě v Orlických horách. Napsali jsme ho spolu s naším anglickým producentem Oliverem Somem a kupodivu jsme se na to dokázali naladit i bez sněhu, vánoční výzdoby a cukroví," tvrdí zpěvák. Příště by si však pánové při natáčení tu sváteční atmosféru vykouzlit možná měli, "K Vánocům chci jen tebe" totiž patří mezi to nejhorší, co za poslední roky stvořili.

I z doprovodného klipu se line vypočítavost, tentokrát láká na Zlatu Adamovskou, Petra Štěpánka a Jana Komínka. Samozřejmě ani tentokrát nesmí chybět nějaký ten influencer, a tak herecké trio doplňuje ještě Anna Dvořáková. Tato čtveřice má pod vedením zpěváka a režiséra v jedné osobě Petra za úkol pobavit. Z počátku idylickou štědrovečerní večeři naruší nejprve zaskočené sousto a následně požár. Všichni zúčastnění sází jaksepatří poamericku přitroublé obličeje, zatímco Slza na nekvalitním greenscreenu vyhrává z televize. Trápení naštěstí netrvá příliš dlouho a v závěru vypadne proud. Snad nás v následujících týdnech čekají povedenější vánoční kousky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY