Kabát se s "El Presidento" na pátý pokus dočkal vítězství v českém albovém žebříčku

17.11.2022 18:00 - Josef Martínek | foto: Pink Panther Agency

Po třech stříbrech a jednom bronzu se Kabát konečně probojoval na vrchol domácí albové hitparády. Triumf desky "El Presidento" přišel symbolicky krátce poté, co se kapela vrátila na trůn v anketě popularity Český slavík. Rádiovému éteru podruhé dominují Chinaski.
Chinaski - Frihet
© BrainZone
RÁDIA - Singl "Měl bych si boty zout" se na vrchol rádiového žebříčku probojoval poprvé minulý týden, už ve svém čtvrtém kole. Nyní na tento primát Chinaski navázali, a znovu tak potvrdili, že jejich písničky patří k jistotám českých rozhlasových stanic.

Nemění se ani dvojka, kde setrvávají Meduza, James Carter, Elley Duhé a FAST BOY s "Bad Memories". Na trojku si o pět míst polepšili Kryštof se songem "Co bude pak", který z éteru vyhrává už déle než půl roku. Formace kolem Richarda Krajča už mezitím představila klip k potenciálnímu dalšímu hitu "Vohul basy".

Do top desítky se s písní "Celestial" poprvé podíval Ed Sheeran, aktuálně umístěný na sedmičce. Pamětníky legendárních Pokémonů jistě potěšil klip, v němž se to těmito animovanými postavičkami jen hemží. Svou premiéru v elitní společnosti si odbyli také desátí Marshmello a Khalid zásluhou "Numb".

Z novinek dotančila nejvýše Inna, která to ve spolupráci s tureckým zpěvákem Reynmenem s "Wherever You Go" rozjíždí na pětašedesátém místě. O deset pater níže najdeme Mirai, kteří k singlu "Vlci" zrovna v těchto dnech představili videoklip. Osmdesátý pátý řádek si zabrali Tereza Mašková a Marek Lambora vyprávějící "Náš příběh".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Chinaski - Měl bych si boty zout
  2. Meduza feat. James Carter, Elley Duhé & FAST BOY - Bad Memories
  3. Kryštof - Co bude pak
  4. Alvaro Soler feat. Topic - Solo para ti
  5. Lost Frequencies feat. James Arthur - Questions
  6. Marek Ztracený - Originál
  7. Ed Sheeran - Celestial
  8. Twan Ray feat. Moonshine & Solar State - Leave A Smile
  9. Black Eyed Peas feat. Shakira & David Guetta - Don't You Worry
  10. Marshmello feat. Khalid - Numb


 Kabát - El Presidento
© Kabát
ALBA - Fanouškovská základna Kabátu je velmi stabilní, což potvrdily i výsledky ankety Český slavík, kde se kapela vrátila na první místo. Desce "El Presidento", která vyšla sedm let po předešlé studiovce "Do pekla/Do nebe", se však v uplynulých týdnech nedařilo propracovat na první pozici albové hitparády. Vyšlo to až nyní, na pátý pokus.

Taylor Swift klesla po dvou triumfech na stříbrnou příčku, celkově se na stupních vítězů s "Midnights" drží už třetím týdnem, což se jí u nás nikdy v minulosti nepovedlo. Top trojku doplňuje naprostá stálice v podobě Viktora Sheena a jeho nahrávky "Příběhy a sny".

Z novinek si to do první desítky vyšlápli rappeři Drake a 21 Savage se společným počinem "Her Loss". V USA jde pochopitelně o naprostý trhák debutující na čísle jedna, u nás se musí spokojit s pětkou.

Na patnáctku poslali fanoušci nesmrtelný Olympic, který slaví šedesátiny boxem "60" obsahujícím stejný počet písní na celkem pěti vinylech. Na majitele čeká i spousta bonusových materiálů.

Také nedávné osmdesáté narozeniny Marty Kubišové se zhmotnily, a to do reedice kolekce "Adventní písně a koledy", kterou zpěvačka nahrála spolu s Bratry Ebeny. V žebříčku startuje na osmdesátém devátém místě.

Top 10 - alba:
  1. Kabát - El Presidento
  2. Taylor Swift - Midnights
  3. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  4. Calin - POPSTAR
  5. N Drake & 21 Savage - Her Loss
  6. Viktor Sheen - Černobílej svět
  7. 58G - City Park
  8. Yzomandias - J. Eden E-G3N (#freekarlo edition)
  9. Viktor Sheen - Barvy
  10. Harry Styles - Harry's House

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 45. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY