Lenny natočila k nostalgické baladě "Friends For Life" video na jeden záběr

16.11.2022 15:19 - David Böhm | foto: Ondřej Kudyn

Po rozjuchaných a energických singlech "live. laugh. cry", "Plastic Flowers" nebo "Animal" se Lenny rozhodla na svou třetí, v září vydanou studiovku "Heartbreak Culture" upozornit baladou. Těch má na kontě již několik, žádná z nich snad ale ještě nepůsobila tak příjemně nostalgicky jako "Friends For Life".

Skladba tak trochu značí návrat k hudebním začátkům této interpretky - základ vytvořila doma u svého piana. Stejně jako několik dalších songů z desky i tento svou finální podobu nakonec získal až s producentskou pomocí v Berlíně. Text má ale pod palcem pouze Lenny sama. "Věděla jsem, že text musí jít ze mě osobně. Neustále jsem se separovala ve vedlejší místnosti, netrvalo dlouho a emoce byly na světě. Když jsem pak úplně čerstvé demo pouštěla naší tour manažerce a ta se rozbrečela, věděla jsem, že se píseň skutečně podařila!" přibližuje.

Doprovodný klip od Ondřeje Kudyna se může pochlubit tím, že byl natočený na jediný záběr. Muzikantka v něm sedí na podlaze bytu, kde zpívá a písničku zkrátka prožívá. Dokonce tak moc, že nevěnuje pozornost stěhovákům, kteří mezitím veškerý nábytek odklidí pryč, včetně sošky Cen Anděl. Úsporný snímek sice nenabídne příliš záminek si jej pustit zas a znova, náladu skladby ale podtrhuje pěkně.

Kromě alba "Heartbreak Culture" Lenny videem připomíná i to, že se blíží její doposud největší vystoupení. Dne 24. listopadu 2022 v O2 universu chce zvednout laťku nastavenou ve Foru Karlín v prosinci 2018. Láká na velkolepou show plnou překvapení. "Plánujeme i speciální akustický set, a kdo už někdy na mém koncertě byl, tak ví, že jde vždycky o něco extra! Návrh scény má na starosti Matyáš Vorda a společně jsme vsadili na wow momenty, kterými chceme publikum překvapit a zajistit jim zážitek, který v nich dlouho zůstane," slibuje.

Také prozradila, že předskakovat bude mladý holandský hudebník Remme. A pokud jste ho ještě nečetli, můžete se na koncert naladit prostřednictvím našeho rozhovoru, kde se o chystaném vystoupení v O2 universu nebo aktuálním singlu dočtete více.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY