Hradhouse letos už popáté

26.06.2003 17:31 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Hradhouse plakát
© facebook interpreta
Mezinárodní festival Hradhouse patří již pět let k největším letním událostem na české hudební scéně, letošní ročník se koná 22. srpna. V roce 2001 se přestěhoval z kapacitních důvodů z hradu Buchlov na Uherskohradišťsku na hrad Boskovice u Brna.

První tři ročníky na Buchlově měly nezapomenutelnou atmosféru a navštívili je mezinárodně uznávaní DJs Terry Francis a DJane Heaven z Londýna. Hradhouse 2000, s generálním partnerem World Online, přilákal rekordních sedm tisíc lidí a středověký hrad Buchlov kapacitně nestačil, situace se musela vyřešit velkou "free" scénou pod hradem. Pořadatelé museli pro další ročníky zajistit místo s větší kapacitou a ideálním řešením byl hrad Boskovice, lokalita vzdálená pouhých 38 km od Brna, snadno přístupná z dálnice D1 i ze severní Moravy či východních Čech. Hrad Boskovice je ideální i dispozičně, dvě velké scény jsou dostatečně vzdáleny a umístěny v rozdílných výškových polohách, takže narozdíl od jiných akcí podobného typu nedochází k vzájemnému zvukovému ovlivňování. Samotné místo konání je velice originální a dá se říci, že Hradhouse má specifické publikum. Velký důraz je kladen na estetické rešení areálu, na kterém se výrazně podílí výtvarná skupina 616. Na akci cestují lidé z celé republiky, ze Slovenska, Německa, Maďarska i Rakouska. Každým rokem se snaží pořadatelé akci zdokonalit a festival má stále významnejší pozici i v středoevropském kontextu.

Ročník 2003 bude významný tím, že poprvé budou na hradě i v podhradí postaveny dvě stejně mohutné scény. Na té dolní - techno scéně - se představí hvězda světového formátu - Belgičan Marco Bailey, majitel světoznámých labelů Pornographic a MB Elektroniks. Celkový počet účinkujících je 45, takže další rekord bude překonán. V programu najdeme jména jako Ian Ossia (GB) - významná postava britského progressive, Eric Fischer (A) - jeden ze zakladatelů rakouské taneční scény, Pelacha (Esp) - španělská DJka č. 1 atd.

Hradhouse 2003 slibuje opět nezapomenutelný zážitek pro tisíce lidí z Česka i Evropy. Na festivalové dění je napojena celá řada doprovodných aktivit jako například živý internetový přenos, přelety balónem, čajovna, pc herna, volba miss Hradhouse, celá řada prodejních stánků, doprovodné soutěže a další.

Kompletní line up a další informace najdete na webu festivalu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY