Peter Gabriel ohlásil termíny svého dlouho očekávaného turné

09.11.2022 07:55 - Tomáš Rozkovec | foto: Martin Chochola / musicserver.cz

Peter Gabriel, bývalý frontman slavných Genesis a drahnou dobu již jen sólový umělec, oznámil termíny své evropské koncertní šňůry na rok 2023, nazvané "i/o The Tour". Praha, kterou zpěvák naposledy navštívil v roce 2013, mezi zastávkami žel není.

P. Gabriel Tour 2023
© Peter Gabriel
"Už je čas. Jsem doslova obklopený spoustou nových písní a nemůžu se dočkat, až s nimi vyrazím na cestu. Těším se, až se uvidíme," nechal se slyšet sám muzikant.

Novými písněmi jsou myšleny ty z jeho nadcházejícího alba "i/o", o kterém toho ovšem zatím mnoho nevíme. Potvrzené je dosud jen vydání do konce tohoto roku. S Peterovou pověstnou liknavostí a tendencemi převažovat každou notu na lékárnických vahách se budeme muset nechat překvapit. Pokud se ovšem skutečně dočkáme do Vánoc, bude to jeho nový studiový materiál po dlouhých dvaceti letech, kdy vyšla nahrávka "UP". Mezitím Gabriel svým posluchačům nabídl orchestrální projekty a album předělávek "Scratch My Back".

Petera Gabriela na cestách doplní pravidelní kolegové z kapely Tony Levin, David Rhodes a Manu Katché. Dvaadvacet vystoupení v Evropě odstartuje v polském Krakově 18. května 2023, následovat budou Itálie, Francie, Německo, Dánsko, Švédsko, Norsko, Nizozemsko, Belgie, Švýcarsko a Spojené království. Tour skončí v irském Dublinu 25. června 2023, koncem léta na ně naváže série koncertů po Severní Americe.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY