Olympic slaví šedesátiny v opulentním stylu. Vydává vinylový box, sadu známek a jeho písně si poslechnete v muzikálu i na koncertech

03.11.2022 14:18 - Milan Menčík | foto: Matěj Třešňák

Zatímco frontman Petr Janda své letošní životní jubileum oslavil povedenou sólovkou "Asi se mi nebude chtít", jeho domovská formace Olympic jde na oslavy šedesáti let daleko velkolepěji. Vydá luxusní vinylový box, poštovní známky, její písně znějí novým muzikálovým představením, naživo si je fanoušci budou moci poslechnout na speciálním turné a to vše korunuje klip k přepracované verzi hitu "Vlak, co nikde nestaví".

Olympic je nejstarší a nejkultovnější skupinou u nás. Slavil tedy nejvíc výročí, a v Supraphonu si tudíž museli hodně lámat hlavu, s čím neotřelým přijít tentokrát. Dost jim pomohl návrat popularity vinylových desek. Proto je tu znovu výběr zásadních songů bandu, ale tentokrát právě na těchto nosičích.

Šedesát let rovná se šedesát skladeb na pěti různobarevných vinylech. Do každého z přísně limitovaného počtu kartónových boxů patří ještě fotokniha v LP formátu, pět podpiskaret, historický i současný plakát, podrobná historie kapely v bookletu a přepis zvuku v Hi-Res kvalitě.

Další 2CD a LP nese název "Okno mé lásky" a nacházejí se na něm písně ze stejnojmenného muzikálu, na který si zájemci mohou zajít do Divadla Broadway. Jeho děj tentokrát nikterak nekoresponduje s kariérou skupiny či životem Petra Jandy, jak tomu bylo v představeních "Jak se lítá vzhůru" a "Ať žije rokenrol!"

Česká pošta navíc přispěchala s aršíkem "60 let skupiny Olympic". Pětadvacet známek s dvanácti různými motivy přichystal grafik Tomáš Říha. Navrch vznikla i nová sběratelská eurobankovka s aktuálním logem skupiny.

Různé kapely končí svá turné právě koncertem v Praze, Olympic to tentokrát udělá obráceně a 18. listopadu vystoupením v pražské Lucerně šňůru odstartuje. Do té doby však přece jenom ještě nějaký čas zbývá, příznivci si jej mohou zkrátit čerstvým klipem "Vlak, co nikde nestaví", který je k vidění níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY