Måneskin na leden připravují desku "Rush!"

04.11.2022 09:01 - Kateřina Spacek | foto: Marie Trávníčková / musicserver.cz

Italští rockeři Måneskin za sebou mají poměrně velký rok 2022 - od vystoupení v pořadu Saturday Night Live přes účast na desítkách významných hudebních festivalů až po vítězství v cenách MTV o nejlepší alternativní videoklip za skladbu "I Wanna Be Your Slave". Další na řadě je nové album, které pod názvem "Rush!" vyjde 20. ledna 2023 u Arista Records.

Italská formace se proslavila po vítězství v písňové soutěži Eurovize v roce 2021, její coververze skladby "Beggin'" od skupiny Four Seasons, kterou nahrála v roce 2017 pro domácí verzi soutěže The X-Factor, se následně stala žhavým hitem na TikToku.

"Každý den jsme v jiném městě, takže máme z čeho čerpat energii. Píšeme nové věci, ale nechceme nikam spěchat. Chceme si dát na čas, abychom udělali hudbu, která nás bude reprezentovat, takže až se budeme cítit připraveni, vydáme ji, ale určitě bude nová muzika," nechal se před časem slyšet frontman Damiano.

"Máme tolik pozornosti, takže chceme dělat věci, o kterých jsme si opravdu jistí, že nás dobře reprezentují. Cítíme se teď mnohem svobodnější, protože v minulých letech nám spousta lidí říkala, že rock nám úspěch nepřinese, a snažili se nás zastavit. Přesto jsme na tyhle názory nedali a šli si vlastní cestou," dodala basistka Vic.

Na čtvrté studiovce skupiny bude s největši pravděpodobností i nedávný singl "The Loneliest", ale kompletní seznam skladeb je zatím tajemstvím. Måneskin před pár dny zahájili v Seattlu z velké části vyprodané severoamerické turné a od 23. února budou pokračovat v cestách po Evropě. U nás se ukážou 14. května 2023, kdy vystoupí v pražské O2 areně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY