Joe Bonamassa nečekaně zveřejnil staronové minialbum "Road To Redemption"

02.11.2022 11:25 - Jiří V. Matýsek | foto: Martin Chochola / musicserver.cz

Velice plodný blues-rockový kytarista a zpěvák Joe Bonamassa na letošní rok - možná poněkud překvapivě - nepřipravil žádnou novou studiovou nahrávku. Přesto fanoušci (respektive alespoň jejich část) o nezbytnou špetku nového materiálu nepřijdou. Poměrně nečekaně se na streamovacích službách objevilo digitální EP "Road To Redemption". A tady by mohli pravidelní posluchači amerického muzikanta zbystřit: "Redemption" je přece velmi úspěšná deska, kterou muzikant vydal v roce 2018. A mají pravdu, vazba tu skutečně je.

Mezi šesticí písní na zhruba půlhodinové nahrávce jsou hned tři, které se na čtyři roky starém albu objevily. Doplňuje je trojice skladeb, která se na původní vydání nevešla a dala se najít pouze na fyzických bonusových edicích. Do digitálního prostoru se tedy dostává poprvé. Konkrétně se jedná o "Black Roses", "Stronger Now In Broken Places (Band Version)" a "Somewhere Down The Road", přičemž hned k té první skladbě vzniklo i nové lyric video. Můžete se na něj mrknout pod článkem.

"Road To Redemption" je tak jakýmsi samplerem muzikantských schopností i stylového rozkročení, kterého je Joe Bonamassa schopen. A komu by nestačilo nové ípíčko, může vyrazit na pražský koncert. Bonamassa se do české metropole vrací poprvé po osmi letech, ve Foru Karlín vystoupí 3. května. Vstupenky jsou již v prodeji a nutno konstatovat, že mizí velmi rychle.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY