Iggy Pop je v singlu "Frenzy" zase jednou za starého dobrého pankáče

01.11.2022 12:35 - Jiří V. Matýsek | foto: Čestmír Jíra / Musicserver.cz

Kmotr punku a svého času notný bouřlivák Iggy Pop v posledních letech zkoušel všelijaké žánry. Nahrál jazzové album "Preliminaires", ambientní kolekci "Free" a ve spolupráci s Joshem Hommem sofistikovaně rockovou desku "Post Pop Depression". Inu, věk nezastavíš, a kdo by měl pořád energii být pořád tím divokým pankáčem. Ohlášení nové studiovky - pravda, zatím nepojmenované a bez termínu vydání - přesto vyvolává poměrně velké naděje, že bychom se přece jenom ještě jednoho návratu do punkových bot mohli dočkat. A podle prvního singlu "Frenzy" by to tak skutečně mohlo být.

"Frenzy" je notně vyostřenou skladbou se špinavými kytarovými riffy, šťavnatou basou a frenetickými bicími. A samozřejmě je tu Iggy, i přes svých pětasedmdesát roků uvěřitelně naštvaný a slyšitelně spokojený. "Jsem chlapík bez košile, který pořád válí," uvedl zpěvák a nelze jinak než mu dát za pravdu.

Připravovanou nahrávku producentsky zaštítil Andrew Watt, který se v poslední době zapsal do povědomí posluchačů spoluprací na comebackových albech Ozzyho Osbourna "Ordinary Man" a "Patient Number 9" nebo sólovou deskou Eddieho Veddera z Pearl Jam "Earthling". Ostatně, z posledně jmenované kooperace si přitáhl i členy Red Hot Chili Peppers Chada Smitha a Joshe Klinghoffera. Na výsledek si ještě nějakou dobu počkáme, sestava ovšem slibuje mnohé.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY