Tereza Mašková vydává druhou studiovku "Svět je málo růžový"

25.10.2022 15:27 - Milan Menčík | foto: Oliver Žilák

Kolem Terezy Maškové bylo v posledních týdnech možná víc klidu, než je zdrávo. To však bylo pouze proto, že pilně chystala albovou novinku, která pod názvem "Svět je málo růžový" vyšla u vydavatelství Warner Music. Můžete si ji poslechnout na digitálních streamech nebo zakoupit ve fyzické podobě.

Tereza Mašková - Svět je málo růžový
© Warner Music
Dílo začalo vznikat loni na podzim a tentokrát si materiál vzala pod palec samotná interpretka, společně s Václavem Hoidekrem. Pokud vám jeho jméno nic neříká, není divu. Devatenáctiletý český producent se na hudební scéně teprve rozkoukává. "Jednoho dne se mi ozval s tím, že má písničku, která je jako stvořená pro mě. Dali jsme tomu šanci, potkali jsme se ve studiu a stalo se něco, co ani jeden z nás nečekal," popisuje zpěvačka. Z jedné skladby se jich nakonec stalo devět a všechny lze najít právě na aktuální kolekci.

"Řekla bych, že toto album je takové hudební zrcadlo, které jakoby odráží dvě tváře jedné Terezy. Polovina skladeb je konzervativnější Tereza, zpívá o vztazích a o vážnějších tématech a druhá polovina písniček, to je taková normální Tereza, která je občas i trochu bláznivá a střelená a ráda zpívá i vtipné, odlehčené písničky, ale i do těch vždy ráda vkládá důležitá poselství," vysvětluje Mašková koncept čerstvého počinu.

Trochu z jiného soudku je song "Scházíš". Bez znalosti kontextu by se mohl jevit jako rozchodový, ale jeho osud je daleko smutnější - je věnován zpěvaččinu zesnulému otci. "Je to velmi osobní a smutná písnička, ale přesto bych byla šťastná, kdyby byla vnímána naopak - jako oslava života a vzkaz, jak moc dokážeme milovat své nejbližší, i když už tady nejsou s námi, a ponechat si v srdci to nejlepší, co nám do života přinesli."

Desítku skladeb uzavírá singl "Dívej se na mě" z produkce Martina Kavuliče s textem Kamila Peteraje, který Tereza představila v květnu letošního roku jako první ochutnávku z desky. Další ukázkou včetně videoklipu, na který si můžete podívat níže, je duet s Markem Lamborou "Náš příběh".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY