Po dvaceti letech vychází v reedici třetí album Petra Muka "Dotyky snu"

27.10.2022 09:37 - Milan Menčík | foto: Warner Music

Je tomu dvacet let, co Petr Muk vydal svou třetí sólovku "Dotyky snu". Vzhledem k tomu, že se vydavatelství Warner Music pustilo do postupného reedování všech zpěvákových alb, je logické, že nyní přišla ta správná chvíle k připomenutí právě této úspěšné desky.

Petr Muk - Dotyky snů
© Warner Music
Ta mimo jiné obsahovala hit "Ty a já (teď a tady)", jehož videoklip si můžete připomenout pod článkem, i výlety do gospelových ("Snad se mi neztratíš", jež reflektuje marný boj Mukovy maminky s těžkou chorobou) či rockových ("Temný kruh") sfér.

"Petr byl v nejlepších pěveckých letech, úspěšný v nejednoduché hudební branži, publikem obdivovaný, mediálně oblíbený, finančně prosperující, se všemi předpoklady superhvězdnosti. Ale jak u něj bylo zvykem, souběžně s triumfy přicházely vnitřní pochybnosti, nejistoty a dramata. Nevyprávěl o nich do novin, měl dar jedinečného způsobu sdělování svých radostí i strastí prostřednictvím svých písní," vzpomíná editor Karel Deniš.

Hudbu ke všem písním složil sám Petr Muk, otextoval je vesměs Jan Dvořák a celou nahrávku produkoval - stejně jako předchůdce "Jizvy lásky" - klávesista, aranžér a zvukový inženýr Michal Šetka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY